woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi en VN-secretaris-generaal Guterres zetten zich in voor klimaatactie

lees ook ...

President Santokhi leidt Surinaamse delegatie naar COP28 in ...

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi zal van 30 november tot en met 1 december deelnemen aan de 28ste Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP28) in Dubai, Verenig...

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, blikt positief terug op zijn bezoek aan Suriname. Tijdens een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi op donderdag 21 september bespraken ze zijn gedenkwaardige bezoek aan Suriname in juli vorig jaar. Gedurende deze tijd kon de VN-secretaris-generaal zien hoe Suriname zich inzet tegen klimaatverandering, wat resulteerde in de status van een van ‘s werelds drie carbon-negatieve landen.

President Santokhi bedankte de VN bij de verwelkoming voor het registreren van de carbon-kredieten van Suriname. Het land is al enkele jaren een actief lid van de Coalition for Rainforest Nations, die zich al meer dan 15 jaar inzet voor de bescherming van bossen ter bevordering van het klimaat.

Als carbon-negatief land is de uitstoot van schadelijke stoffen door Suriname in de atmosfeer verwaarloosbaar. Daarom zijn de carbon-kredieten voor Suriname onlangs officieel geregistreerd als verhandelbare kredieten onder het United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCC).

Tijdens zijn bezoek aan Suriname bood secretaris-generaal Guterres reeds hulp aan om Suriname te ondersteunen bij het verkrijgen van financiële middelen om het werk voort te zetten. In Suriname bezocht de secretaris-generaal onder andere het binnenland en het mangroveproject bij Weg naar Zee. Tijdens zijn toespraak in de Algemene Vergadering op 20 september riep president Santokhi op tot concrete actie.

Het staatshoofd benadrukte dat het nu tijd is voor vooral de grote geïndustrialiseerde landen om hun plannen om te zetten in daden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi en VN-secretaris-generaal Guterres zetten zich in voor klimaatactie