vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi en Saoedische minister bereiden zich voor op topontmoeting in Riyad

lees ook ...

President Santokhi ontvangt Braziliaanse minister voor vieri...

Ter gelegenheid van de 48e viering van de Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname bracht de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mauro Vieira, een officieel bezoek aan het la...

In het Ritz Carlton Hotel in Riyad vond een cruciaal bilateraal gesprek plaats tussen president Santokhi en de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken, Adel al-Jubeir. Het overleg op 15 november diende als een belangrijk voorgesprek om zaken grondig door te nemen en uitgangspunten te bespreken voor de aankomende Caricom-Saoedi-Arabië Summit, waarbij de vertegenwoordiging van Suriname van groot belang is.

De toenemende betrokkenheid van Suriname bij internationale betrekkingen, met name binnen de Caricom-gemeenschap, benadrukt de intentie van het land om een strategische positie in te nemen op het mondiale toneel. De aanwezigheid van Suriname bij deze topontmoeting onderstreept het streven naar economische samenwerking, diplomatieke dialoog en wederzijds begrip tussen Caricom, Suriname en Saoedi-Arabië.

De aanwezigheid van alle Caricom-leiders bij de summit benadrukt de collectieve inspanning om regionale eenheid te versterken en gezamenlijk belangrijke mondiale vraagstukken aan te pakken.

De voorgesprekken tussen Suriname en Saoedi-Arabië in juli 2022 hebben de basis gelegd voor verbeterde relaties, wat sindsdien heeft geleid tot positieve ontwikkelingen op economisch en diplomatiek gebied. Deze vooruitgang illustreert de vruchtbare samenwerking tussen de betrokken partijen en benadrukt het potentieel voor verdere groei en wederzijdse voordelen.

De bijeenkomst biedt een platform voor verdere dialoog en samenwerking, waardoor Suriname zijn stem kan laten horen op het wereldtoneel en tegelijkertijd tastbare voordelen voor de samenleving kan realiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi en Saoedische minister bereiden zich voor op topontmoeting in Riyad