donderdag 18 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
4
(1)

Santokhi en Rutte bespreken betrekkingen Suriname/Nederland

lees ook ...

President Santokhi: “Laat uw moskee een multifunctioneel geb...

President Chandrikapersad Santokhi mocht als hoge gast bij moskee Djamaat Noeroel te Meerzorg de opening van het nieuwe gebouw verrichten. Hij mocht het lint doorknippen. Het gebedshuis is zaterdag ge...

President Chandrikapersad Santokhi feliciteerde eerder op de dag de leider van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, Mark Rutte met hun verkiezingswinst. Tijdens dat gesprek bespraken beide leiders ook de stand van zaken betreffende de relatie van Suriname en Nederland. De betrekkingen tussen de beide landen zijn sinds het aantreden van de Regering Santokhi/Brunswijk geïntensiveerd en inmiddels heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, een traject van hernieuwde samenwerking ingezet. De bewindsman is op het moment in Nederland, waar er gesprekken gevoerd worden om de goede samenwerking te continueren. 

President Santokhi heeft tijdens het telefonische gesprek het beschikbaar stellen van de restant verdragsmiddelen aan de orde gesteld. De verdragsmiddelen zullen aangewend worden voor ontwikkelingsprojecten. Het staatshoofd ziet graag een spoedige uitvoering van de gemaakte afspraken. Beide regeringsleiders hebben het voornemen de betrekkingen verder op te voeren en in dat kader is er wederom afgesproken dat president Santokhi op uitnodiging van VVD leider Mark Rutte, een werkbezoek zal brengen aan Nederland. President Santokhi zal ook van de gelegenheid gebruik maken ontmoetingen te hebben met het Nederlandse bedrijfsleven en de Surinaamse diaspora.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi en Rutte bespreken betrekkingen Suriname/Nederland