zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi en delegatie terug uit Guyana

lees ook ...

Buurman vindt levenloos lichaam in trens

Een buurman ontdekte het levenloze lichaam van zijn buurman in een trens voor zijn huis aan de Skoeriweg in Nickerie. Nadat hij de politie van Corantijn had ingeschakeld, arriveerden de autoriteiten t...

De delegatie onder leiding van president Santokhi is gisteren teruggekeerd uit Guyana. Santokhi en zijn ambtgenoot Ali hebben gesprekken gevoerd over de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën en Planning en Openbare Werken reisden mee. De Zuid-Amerikaanse connectiviteit, regionale integratie en trilaterale samenwerking tussen Suriname, Guyana en Brazilië zijn breedvoerig besproken.

Een vaste verbinding zal volgens de regering het goederen en personen verkeer van beide landen ten goede komen. Volgens hen zal dat het toerisme ook bevorderen. Men houdt ook voor dat  door economische groei duurzame welvaart zal komen voor zowel Guyana als Suriname.

De volgende  respectievelijke verantwoordelijke ministersteam zal  de volgende fase van dit project ingaan met discussies over prijzen, technische aspecten, financiering en operationele modaliteiten van de brug. Deskundigen uit beide landen zullen er zorg voor dragen  dat er een politiek en juridisch kader aanwezig zal zijn. Het aanbestedingsproces voor toezicht zal worden opgestart en een overeenkomst opgesteld worden over het uiteindelijke bestuur dat gezamenlijk de brug zal beheren.

Duidelijke tijdlijnen zijn vastgesteld voor de afronding van deze activiteiten. Het team heeft aan beide zijden drie ministers en zal de onderhandelingen voortzetten en regelmatig verslag doe aan de staatshoofden.

President Santokhi en President Ali willen begin mei 2024 onder het Platform voor Strategische Dialoog en Samenwerking (SDCP) bijeenkomen om overleg te voeren over andere strategische zaken tussen de twee landen.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi en delegatie terug uit Guyana