dinsdag 25 juni 2024
24.8 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi en delegatie bezoeken economische zone India

lees ook ...

Ingrid Bouterse roept jongeren op om te strijden voor Surina...

"Jonge professionals, jullie zijn de toekomst van deze natie. Strijd voor waarden en normen, strijd om onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen, en strijd voor onze soevereiniteit. Om iets te bereik...

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi die in India vertoeft, heeft een bezoek gebracht aan de speciale economische zone in de stad Indore. De groep heeft een presentatie bijgewoond en een rondleiding gekregen bij twee bedrijven, te weten de farmaceutische onderneming Mylan Laboratories en motorenproducent Cummins India Limited.

De Special Economic Zones (SEZ) zijn industriegebieden in India waar soepele regelgeving en vrijstelling van belastingen en heffingen gelden. Dit vrije ondernemersklimaat moet deze gebieden tot economische hotspots maken, die als grote motor dienen voor de economie van de rest van India.

Mylan, die recentelijk vanwege een fusie in Viatris is opgegaan, is één van de meest toonaangevende medicijnfabrikanten ter wereld. Het bedrijf is een van ’s werelds grootste producenten van ingrediënten voor geneesmiddelen ter behandeling van hiv en aids, en tevens een van de ontwikkelaars van covid-vaccins.

De ondernemers die met de delegatie zijn meegereisd, hebben gesprekken gevoerd met bedrijfsfunctionarissen. Er is van gedachten gewisseld over hoe Suriname als land dan wel de Caricom kan profiteren van samenwerkingen. Mylan zou volgens hun veel kunnen betekenen voor Suriname, dat vervolgens als hub kan fungeren voor de regio. Deze mogelijkheid zal uitgebreid binnen de regio besproken worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi en delegatie bezoeken economische zone India