zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
4.7
(3)

Santokhi en coalitie laten gouden kans weglopen

lees ook ...

Dodelijk ongeluk: tractor overrijdt werknemer in rijstareaal...

Op vrijdag 1 december 2023, rond 12.00 uur 's middags, is de 56-jarige combine-operator M.H. tijdens landbouwwerkzaamheden in een rijstareaal te Sabana, in de omgeving van Prins Benardpolder, dodelijk...

Het parlement stond weer erbij en keek ernaar. Goud concessies van de Canadese Rosebel Gold Mines worden momenteel verkocht aan een extra slechte , milieu vervuilende multinational van China. En niemand die wat zegt. Wie heeft die deal met Rosebel indertijd gesloten? Is Gregory Rusland no? Bobo Greg heeft toen maar een deal van vijf procent kunnen sluiten. En nu er een kans is om het percentage te verhogen is men stil.

Geen landsbelang
Men gaat de bevolking niet voor de gek komen houden dat de autoriteiten niet op de hoogte zijn gesteld dat de aandelen verkocht zouden worden. Als zelfs Brunswijk op de nationale zender STVS zegt dat hij niet op de hoogte was, dan is het hek van de dam. Iedereen weet dat het niet goed gaat met deze coalitie. Mem communiceert en overlegt niet met elkaar in Staats belang. En daarom gaan zaken mis.
Volgens ingenieur Henk Ramnandanlal hebben Surinaamse spaarders bijna twee miljard tesamen aan valuta op hun rekeningen. SrananPeyri concludeert dat de prijs van die driehonderd zestig miljoen die het goudbedrijf kost, chickenfeed is daarbij vergeleken. Dus zou het aandeelhouders model van Staatsolie gebruikt kunnen worden om burgers de gelegenheid te geven om te investeren in de goudsector.

Geloofwaardige manager
Staatsgoud zou een goed draaiend bedrijf kunnen worden met een manager als Staatsolie oprichter Eddy Jharap. Die had een visie en geloof in eigen kunnen. Zo’n manager moet uiteraard niet gezocht worden in de ongeloofwaardige politieke patijen en hun graaiende vrienden uit het bedrijfsleven. Want Staatsolie had het geld dat ze nodig hadden om de investering van een paar jaar geleden te doen, binnen de kortste tijd binnen. Staatsolie spaart volgens de huidige directeur, om toekomstige investeringen te doen. Die wij pas over een vijf tot tien jaar zullen zien.

Nu investeren
Terwijl als men een deel van het spaargeld investeert in de goudmijn er gelijk geld uitrolt en je de winst weer terug kan zetten. Het spaargeld ligt er, dat hoef je nu niet te gebruiken. Maar onze president gaat liever naar het buitenland om vruchteloos geld te bedelen, dan te kijken naar mogelijkheden die hij hier kan benutten. Maar ja, president Santokhi scoort cumlaude met zijn tunnelvisie, waarbij hij liever visieloze mensen op belangrijke posten zet.

Tunnelvisie
Dit Klopt helemaal met wat de bekende columnist Harrinandan op radio Awaaz vertelde. Dat Santhoki op de politie academie niet de knapste student was. Op zijn zachtst gezegd. Daarom hemelt Santhoki zijn vrouw zo op want zij heeft gestudeerd. En daarom mag je niet intelligenter dan hem zijn want dan voelt hij zich bedreigd. We moeten echt gaan uitzoeken waarom de bevolking op deze mannen heeft gestemd. En hoe we de mensen moeten wakker te schudden om dit nooit meer te doen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnSantokhi en coalitie laten gouden kans weglopen