Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Santokhi en Brunswijk vormen een front

Geplaatst

op

Img 6541

In een gezamenlijke verklaring hebben de heer Brunswijk en de heer Chan Santokhi (10 juli 2020) opheldering gegeven over de voordracht van de heer Brunswijk als Vice  President.  De uiteenzetting moet een einde maken aan de storm van kritiek die is opgelaaid in aanloop naar de beëdiging van de heer Brunswijk en de heer Santokhi.  Dit besluit is conform het mandaat dat gegeven is aan de ABOP en de VHP. Dit is de wil van de kiezers.

We zijn gebonden aan wettelijke regelingen. Daarnaast controleert een onderzoekscommissie of alles volgens de regels geschiedt. De heer Brunswijk is parlementariër en tevens leider van de ABOP. Hij is voorgedragen en heeft de brede ondersteuning van alle 33 coalitie leden. Er is een goede afstemming in de coalitie en ook tussen de heer Brunswijk en mij. Wij ondersteunen de kandidatuur van de heer Brunswijk als Vice President. Alles is zowel intern als extern bekeken ook met de procureur-generaal. 

De heer Santokhi benadrukt dat hij in nauwe samenwerking met de heer Brunswijk  de problemen zal oplossen. Hij streeft naar een sterk team en een sterke  regering. We gaan aan de slag voor Suriname. Dat is wat we beloofd hebben en dat gaan we realiseren.  In zijn verklaring benadrukt hij dat er overeenkomstig de verkiezingsuitslag een regering is gevormd bestaande uit de VHP en de ABOP. Alle stappen  zijn zorgvuldig genomen. Hij is gefocust op  het uit de crisis helpen van Suriname en wil het land weerbaar maken en versterken voor de komende jaren. In zijn slotbetoog zei Santokhi : ‘‘Heb vertrouwen het komt goed’

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Djaki
zondag 12 juli 2020 14:00

Haha la me niet lachen. Heb vertrouwen het komt goed. Pengel zei. Wees geduldig alles komt goed. Al die generaties voor ons die hem geloofden zijn al dood. Nu hoor ik heb vertrouwen het komt goed…. me mars

Srananman
zondag 12 juli 2020 18:52

Hopelijk laat Brunswijk zich niet knollen voor citroenen verkopen. Samen werking op een eerlijke manier.

Ron Deurarts
zondag 12 juli 2020 19:20

Brunswijk zal zijn mannetje moeten staan als het komt om Suriname op waardige wijze te moeten vertegenwoordigen waar dan ook. Allereerst zou hij een ontmoeting met Rutte moeten hebben voor een goede toekomstige samenwerking

Maja
zondag 12 juli 2020 19:37

Leugens leugens leugens. Macht. Geld we gaan schijten in dit land als ze Suriname blijven verdelen

F L Gravenberch
zondag 12 juli 2020 20:58

Gravie

Dolf
maandag 13 juli 2020 11:36

Toki gevonden wat hij jaren achter zat:in beslag genomen drugs stellen en doorverkopen het gaat je goed copy fufuru manAdvertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen