donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi blikt terug op succesvol 2023 en kondigt positieve stappen aan voor 2024

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

Op vrijdag 29 december 2023 heeft president Chandrikapersad Santokhi, te midden van diverse overheidsfunctionarissen, notabelen, genodigden en het personeel van het Kabinet van de President, het jaar 2023 feestelijk en met dankbaarheid afgesloten. In zijn toespraak benadrukte president Santokhi vooral de prestaties van de regering in het algemeen en het personeel van het Kabinet van de President in het bijzonder.

De president sprak over de veerkracht van het Surinaamse volk te midden van uitdagingen en benadrukte de behaalde mijlpalen. Hij prees de standvastigheid en eenheid van de natie, waarmee obstakels werden overwonnen. President Santokhi deelde zijn trots over de bereikte successen als Surinaams volk.

Tijdens zijn toespraak wees de president op de positieve ontwikkelingen, zoals een duidelijke daling van de inflatie en een dalende koerstrend in de afgelopen dagen. Hij benadrukte de gezamenlijke inspanningen en het vermogen van het land om uit moeilijke tijden te komen. President Santokhi kondigde aan dat vanaf 1 januari 2024 de belastingvrije som wordt verhoogd naar SRD 9.400, met belastingvoordelen voor de werkende klasse om de koopkracht te verbeteren.

Hij herinnerde eraan dat de regering in mei 2023 de tweede helft van haar termijn is ingegaan en prees de behaalde resultaten. Vooruitkijkend naar 2024, benadrukte president Santokhi het voortzetten van investeringen in de lokale economie en het stimuleren van productie in het land.

De president riep op tot eenheid en samenwerking voor duurzame groei en ontwikkeling, waarbij hij dank uitsprak aan allen die hebben bijgedragen aan een succesvol 2023. Hij wenste het Surinaamse volk een gelukkig uiteinde en een voorspoedig 2024 toe, terwijl hij uitkeek naar een toekomst van harmonie, samenwerking en welvaart voor het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi blikt terug op succesvol 2023 en kondigt positieve stappen aan voor 2024