donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi blijft leider VHP; gaat voor derde termijn

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) tevens president van Suriname, gaat voor een derde termijn als voorzitter van de oranje partij. Bij de indiening van de kandidatenlijst, zaterdag, is er maar een ingediend die wordt aangevoerd door Santokhi. Op 29 mei houdt de VHP bestuursverkiezingen. In het nieuwe bestuur keert ruim de helft van het huidige bestuur terug. Van de 25 leden zijn 12 vervangen, zodat er meer diversiteit en elk district vertegenwoordigd is.

De bedoeling is om na de verkiezingen een ‘zware campagne’ te voeren. Bij de volgende verkiezingen wil de partij een nog grotere overwinning behalen. Bij de laatste verkiezingen heeft de VHP 20 van de 51 zetels in de wacht gesleept, maar ze wil meer. Bij de volgende wil ze meer. Santokhi mikte bij de laatste verkiezingen op 28.

“Weet u nog toen we zeiden “geef ons 28” en hoe we bekritiseerd en aangevallen werden, voor etnisch en wat nog meer werden uitgemaakt?” haalt Santokhi aan. “En kijk wat we voor elkaar hebben gekregen. Vriend en vijand verrast. Door hard werken. En we gaan het doen, nog een keer. Met meer en hogere ambitie. We zien dat het land het nodig heeft. Dat we meer verantwoordelijkheid krijgen, meer op ons nemen.”

Santokhi heeft persoonlijk, en een deel van het bestuur, de kandidatenlijsten ingediend voor het hoofdbestuur en het congresbestuur. De partij heeft voor 29 mei het congres uitgeschreven, waarbij er onder andere een nieuw hoofdbestuur gekozen zal worden.

Dat er verkiezingen gehouden zullen worden is volgens Santokhi tijdig bekendgemaakt. Hij geeft aan dat alleen het huidige bestuur deelnameformulieren heeft opgehaald en de kandidatenlijsten heeft ingeleverd. De nieuwe kandidaat-voorzitter voor het congresbestuur is Mahinder Ratipal. Jules Ajodhia heeft zich niet herkiesbaar gesteld.

Op 25 mei brengt de partij een boek uit over wat er in de twee jaren van de regering is neergezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi blijft leider VHP; gaat voor derde termijn