donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi blij met samenwerking Amerikaanse vicepresident en Caribische leiders

lees ook ...

Politie Suriname start voorbereidingen voor veilige verkiezi...

De korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op 28 mei de commissie Veiligheid landelijke verkiezingen 2025 geïnstalleerd. Deze commissie is verantwoordelijk voor de veiligheidsvoorbereidin...

President Chandrikapersad Santokhi is positief gestemd over de resultaten van de U.S. – Caribbean Leaders Meeting, waar Caricom-staatshoofden samenkomen met vicepresident Kamala Harris van de Verenigde Staten. Tijdens de bijeenkomst werden nieuwe initiatieven gepresenteerd door de regering Biden en werd er een speciaal programma van samenwerking tussen Amerika en de Caricom-lidstaten, inclusief de Dominicaanse Republiek, besproken.

Klimaatverandering, onafhankelijkheid van leningen en kredieten, en voedselzekerheid waren belangrijke onderwerpen die werden behandeld. President Santokhi benadrukte het belang van investeringen in duurzame landbouwprojecten en riep Amerikaanse bedrijven op om te investeren in de Caribische regio.

De president is tevreden met de rol van vicepresident Harris in het versterken en verdiepen van de samenwerking met de Caricom. De bijeenkomst resulteerde ook in de toewijzing van financiële middelen voor klimaatverandering en veiligheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi blij met samenwerking Amerikaanse vicepresident en Caribische leiders