donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi blij met samenwerking Amerikaanse vicepresident en Caribische leiders

lees ook ...

Vandaag beslissing over derde tranche IMF lening

President Santokhi zegt het te betreuren dat er berichten in de Surinaamse media verschenen zijn over een goedkeuring vanuit het IMF. Dit berust niet op waarheid. Het IMF heeft nog niet vergaderd over...

President Chandrikapersad Santokhi is positief gestemd over de resultaten van de U.S. – Caribbean Leaders Meeting, waar Caricom-staatshoofden samenkomen met vicepresident Kamala Harris van de Verenigde Staten. Tijdens de bijeenkomst werden nieuwe initiatieven gepresenteerd door de regering Biden en werd er een speciaal programma van samenwerking tussen Amerika en de Caricom-lidstaten, inclusief de Dominicaanse Republiek, besproken.

Klimaatverandering, onafhankelijkheid van leningen en kredieten, en voedselzekerheid waren belangrijke onderwerpen die werden behandeld. President Santokhi benadrukte het belang van investeringen in duurzame landbouwprojecten en riep Amerikaanse bedrijven op om te investeren in de Caribische regio.

De president is tevreden met de rol van vicepresident Harris in het versterken en verdiepen van de samenwerking met de Caricom. De bijeenkomst resulteerde ook in de toewijzing van financiële middelen voor klimaatverandering en veiligheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi blij met samenwerking Amerikaanse vicepresident en Caribische leiders