zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
4
(1)

Santokhi: Binnenlandse productie cruciaal voor economische groei in Caribisch gebied

lees ook ...

OM start onderzoek naar onrechtmatige toewijzing domeingrond...

Naar aanleiding van de onrechtmatige toewijzing van domeingronden heeft het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek laten instellen door de afdeling Corruptie Onderzoek Team van het Kor...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens de U.S.-Caribbean Leaders Meeting op de Bahamas de noodzaak benadrukt van binnenlandse productie en inkomsten om economische groei in de regio te bevorderen. In zijn toespraak riep het staatshoofd op tot een verandering in denken en handelen om duurzame economische welvaart te realiseren en de levenskwaliteit van de mensen te verbeteren, terwijl tegelijkertijd de democratie en democratische instellingen worden versterkt.

Santokhi wees op de recente wereldgebeurtenissen, de impact van klimaatverandering en de veranderende internationale politiek als factoren die vragen om passende oplossingen. Hij benadrukte het belang van onafhankelijkheid van leningen en kredieten en pleitte voor een toename van binnenlandse inkomsten door uitgebreide productie en verhoogde productiviteit. Voedsel- en energieonafhankelijkheid werden aangemerkt als cruciale aspecten waarop de regio moet focussen.

De president riep de leiders van de Caricom op om nieuwe energieproducenten in de regio gelijke kansen te bieden en duurzame economische groei te ondersteunen, met behoud van een milieuvriendelijke en verantwoorde aanpak. Daarnaast wees hij op het belang van voedselzekerheid en de beschikbaarheid van vruchtbare grond in de regio om de productie van voedsel te verhogen.

President Santokhi riep Amerikaanse bedrijven op om te investeren in landbouwprojecten in de Caribische regio en benadrukte de rol van regionale instellingen zoals CAFHSA in Suriname, die onderzoek, ontwikkeling en technische assistentie aan boeren biedt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: Binnenlandse productie cruciaal voor economische groei in Caribisch gebied