maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi bij onafhankelijkheidsviering Guyana: “Bruggen bouwen naar vriendschap”

lees ook ...

Ontruiming Baka Nis uitgesteld

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft kortgeleden voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers de pers geïnformeerd dat ontruiming van de woongemeenschap Baka NIS is uitgesteld, na bemi...

De onafhankelijkheid van Guyana is niet alleen een mijlpaal voor het land zelf, maar wordt ook breed gewaardeerd in de regio. President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 27 mei, samen met enkele regeringsfunctionarissen, Guyana gefeliciteerd met de viering van 58 jaar onafhankelijkheid. Tijdens een herdenkingsceremonie in de Royal Ballroom van hotel Torarica werden de gasten vermaakt met diverse optredens die de rijke multi-etnische cultuur van Guyana tot leven brachten.

In zijn toespraak benadrukte president Santokhi de sterke banden tussen Suriname en Guyana. Hij bracht zijn beste wensen over aan president Ifraan Ali, de regering en het volk van het buurland. Santokhi benadrukte dat deze gelegenheid niet alleen de onafhankelijkheid markeert, maar ook de blijvende vriendschap en samenwerking tussen de twee landen. Een voorbeeld hiervan is de gezamenlijke bouw van de brug over de Corantijnrivier, die symbool staat voor een toekomst zonder grenzen en nieuwe economische en ontwikkelingsmogelijkheden voor beide naties.

“Deze gelegenheid biedt ons de kans om te reflecteren op de principes van eenheid, samenwerking en gedeelde voorspoed,” zei Santokhi. “Laten we bruggen bouwen naar vriendschap en samenwerking.” Hij benadrukte dat de potentie van samenwerking tussen Suriname en Guyana enorm is, en dat door gezamenlijke inspanningen opmerkelijke vooruitgang geboekt kan worden.

“Onze gedeelde geschiedenis en samenwerking maken deze viering extra speciaal,” voegde hij toe. De Guyanese ambassadeur, Virjanand Depoo, reflecteerde op de geschiedenis van zijn land na de onafhankelijkheid. Hij noemde verschillende momenten en producten die een positieve invloed op de economie hebben gehad, zoals de suikerproductie die een belangrijke economische pijler werd.

De diplomaat benadrukte de samenwerkingsrelatie tussen Suriname en Guyana en noemde Suriname een partner met wie Guyana culturele, historische en democratische banden deelt. “Suriname is meer dan alleen een buurland,” zei Depoo. “Suriname is een partner waarmee we significante projecten delen die economische groei bevorderen.”

Depoo sprak ook over de gezamenlijke inspanningen van Suriname, Guyana en Frans-Guyana bij de bescherming van het Guyanaschild. Hij uitte zijn waardering en dank aan de overheid en de gemeenschap van Suriname voor hun blijvende vriendschap en ondersteuning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi bij onafhankelijkheidsviering Guyana: "Bruggen bouwen naar vriendschap"