woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
4
(2)

Santokhi: “Bezoek premier Rutte geeft aan dat vertrouwen in Suriname terug is”

lees ook ...

Wereldbankrapport: 17,5% van Surinaamse bevolking leeft onde...

Uit het '2022 Suriname Poverty and Equity Assessment', gepresenteerd op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, blijkt dat 17,5% van de Surinaamse bevolking leeft onder de upper middle-income armoe...

Het werkbezoek dat de Nederlandse minister-president Mark Rutte op 12 en 13 september aan Suriname brengt, geeft aan dat het vertrouwen terug is, vindt president Chandrikapersad Santokhi. Hij vindt het bezoek van de premier bovendien op zijn plaats. “Binnen twee jaar is de relatie met Nederland in snel tempo verbeterd. Zijn aanwezigheid toont ook aan dat de relatie tussen beide landen op alle niveaus verbeterd, verbreed en verdiept is,” geeft de president aan.

President Santokhi benadrukt verder dat het bezoek van de Nederlandse regeringsleider een bevestiging is dat de samenwerking op alle niveaus goed geregeld is. “Natuurlijk zijn er nog issues, maar ook die zullen besproken worden om de hernieuwde relatie verder te intensiveren.”

De regeringsleiders zullen behalve een bilateraal gesprek, ook een evaluatiegesprek gesprek hebben. Deze zal gaan over de huidige samenwerking. Het aantrekken van investeringen vanuit Nederland staat heel hoog op de agenda van het Surinaamse staatshoofd. Verder zal de president met premier Mark Rutte van gedachten wisselen over onder andere veiligheid, onderwijs, economie en visumbeleid.

Het visumbeleid is volgens president Santokhi zeer cruciaal. Echter heeft dit vraagstuk meer te maken met de onderhandelingen met de Europese Commissie. “Nederland heeft een belangrijke stem. Er zal gekeken worden hoe zij ondersteunend kunnen bijstaan in de onderhandelingen.”

Het bezoek van Rutte is een formeel tegenbezoek volgend op het bezoek van het Surinaamse staatshoofd in september 2021 aan het koninkrijk.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: “Bezoek premier Rutte geeft aan dat vertrouwen in Suriname terug is”