zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi bevordert nauwe samenwerking met Vlaanderen tijdens bilateraal overleg

lees ook ...

Vierdaagse training voor zorgverleners ter bestrijding van g...

Het Elsje Finck-Sanichar College COVAB en het Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) hebben de handen ineengeslagen om het gezondheidsstelsel te versterken, met als specifieke focus het aanpakken va...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in Brussel, België, bilateraal overleg gevoerd met de Vlaamse minister-president Jan Jambon. Tijdens het vruchtbare gesprek zijn duidelijke afspraken gemaakt om de samenwerking tussen Suriname en Vlaanderen te heractiveren en te intensiveren. 

Santokhi moedigde het bedrijfsleven aan om te investeren in sectoren zoals landbouw, havenbeheer, toerisme, handel en energie. Suriname vroeg ook de steun van Vlaanderen om te investeren in laboratoria om duurzame voedselzekerheid te bevorderen en Surinaamse producten op de Belgische markt te brengen.

De verbondenheid tussen België, Vlaanderen en Suriname karakteriseert zich door met name de taal en multi-etnische cultuur (diversiteit). Met Vlaanderen bestaat er al geruime tijd diverse samenwerkingsverbanden, waaronder een samenwerking met de Taalunie. Suriname kijkt uit naar verdieping en uitbreiding van de samenwerking.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft het voorstel gedaan om de jaarvergadering van de Taalunie in Suriname te houden. De bewindsman geeft aan dat de ministers van onderwijs bilateraal overleg zullen voeren om onderwijsinvesteringen te bespreken.

“Wij hebben behoefte aan erkenning van onze universitaire opleidingen. Onze studenten moeten de mogelijkheid hebben om te kunnen afstuderen in België en eventueel stagelopen zoals dit voorheen het geval was. Belgische studenten moeten ook stagplekken in Suriname kunnen krijgen”, laat de BIBIS-minister weten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi bevordert nauwe samenwerking met Vlaanderen tijdens bilateraal overleg