zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(2)

Santokhi bevestigt samenwerking met Amsterdam UMC voor niertransplantaties

lees ook ...

Minister Mac Andrew woont ‘earth hour campaign’ ...

Minister Steven Mac Andrew van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft op uitnodiging van World Wildlife Fund (WWF Guianas) de Earth Hour campagne bijgewoond, die gehouden werd op zate...

Het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) en Suriname gaan samen een structureel en kwalitatief hoogstaand niertransplantatie programma in het Sint Vincentius Ziekenhuis Suriname (SVZ) opzetten. Dit programma zal toegankelijk zijn voor iedere Surinaamse nierpatiënt, zegt president Chan Santokhi. Het staatshoofd heeft bij zijn bezoek aan het AMC, vrijdag, invulling gegeven aan de noodkreet van de Surinaamse niertransplantatie-patiënten.

Het AUMC is het grootste niertransplantatiecentrum in Nederland met 17.000 medewerkers, die een grote ervaring heeft met de behandeling van Surinaamse patiënten. De organisatie is enthousiast om patiënten te helpen en haar kennis en expertise te delen, geven beide directieleden aan.

De president en zijn gevolg kregen hierna een rondleiding en presentatie op de niertransplantatie afdeling. De sprekers waren overtuigd dat de start van het niertransplantatieprogramma drie voordelen kent namelijk betere levenskwaliteit en verwachting voor de patiënt, kosten besparingen, verkrijgen van gespecialiseerd Surinaams zorgpersoneel door overdracht van kennis en vaardigheden.

Er werd ook een bezoek gebracht aan de volledige gemoderniseerde Spoedeisende Hulp. De president was onder de indruk van de hoogstaande technologische innovatie, zoals gedemonstreerd door professor Roos van het AUMC op het gebied van onder andere de neurologie.

“De inzet van de medische diaspora met haar hoogwaardige medische expertise kan helpen om de huidige Surinaamse gezondheidszorg snel, effectief en duurzaam te moderniseren, liet het staatshoofd zijn toehoorders weten. De regering-Santokhi zal de Surinaamse patiënten niet in de steek laten,” zei de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi bevestigt samenwerking met Amsterdam UMC voor niertransplantaties