woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi bespreekt investeringsopties met delegatie van SK Group uit Zuid-Korea

lees ook ...

Sarwesh Bachoe omgekomen bij eenzijdig verkeersongeval

Sarwesh Badhoe is afgelopen donderdag dodelijk omgekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Bachoe reed aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg. Volgens familie was hij onderweg naar school toen hij wer...

Een afvaardiging van SK Group, een prominent conglomeraat uit Zuid-Korea met expertise in de energie- en ICT-technologie- en innovatiesectoren, heeft op vrijdag 18 augustus 2023 een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi op het Kabinet van de President. De delegatie bestond uit vooraanstaande leden van diverse divisies van SK Group.

Momenteel verblijven de Zuid-Koreaanse ondernemers in Suriname om hun kennis en ervaring te delen op het gebied van onderwijs, economische vooruitgang en technologische ondersteuning. “We zijn hier om met de president verschillende ideeën te delen en voorstellen te doen om de Surinaamse economie te stimuleren met behulp van de mogelijkheden die we in Zuid-Korea hebben”, aldus Jungho Park, vicevoorzitter van SK Group en tevens CEO van SK Hynix, een divisie gespecialiseerd in de productie van ‘memory chips’.

De delegatie ziet aanzienlijke potentie in Suriname en is enthousiast over investeringskansen in het land. Tijdens het gesprek met de president werden diverse mogelijkheden voor investeringen besproken. Zuid-Korea heeft in de afgelopen 70 jaar na de Koreaanse Oorlog aanzienlijke expertise en ervaring opgebouwd, wat van grote waarde kan zijn om Suriname in staat te stellen zijn potentieel en groei te realiseren.

Volgens Park is het weinig bekend dat meer dan 100 Surinaamse militairen hebben deelgenomen aan de Korea-oorlog (1950-1953). Destijds behoorde Zuid-Korea tot de armste landen ter wereld. In de afgelopen 70 jaar heeft het Aziatische land zich ontwikkeld tot een van de meest welvarende landen ter wereld.

SK Group legt vooral de nadruk op de ICT- en energie-industrie, maar kijkt ook naar mogelijkheden in de bio-industrie en kleinschalige bosbouw. Park benadrukt dat Suriname aanzienlijk kan profiteren van de vele zakelijke mogelijkheden.

President Santokhi erkent de historische banden met Zuid-Korea en waardeert de intentie van het land om iets terug te doen voor Suriname in de vorm van samenwerking op diverse terreinen. De regeringsleider heeft voorgesteld om de samenwerking tussen de twee presidenten te versterken, zodat strategische samenwerking in alle sectoren, gebieden van samenwerking en op ministerieel niveau kan worden geïntensiveerd.

Hij staat open voor technische bijstand van de bedrijvengroep en het inzetten van wetenschappelijke capaciteiten om duurzaam bosbeheer te bevorderen in lijn met het koolstofkredietbeleid van Suriname. Bovendien zijn er beurzen aangeboden aan Surinaamse burgers om trainingen te volgen in Zuid-Korea.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi bespreekt investeringsopties met delegatie van SK Group uit Zuid-Korea