dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi bespreekt beleidsprioriteiten en veiligheid in coalitiebijeenkomst

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een cruciale bijeenkomst gehouden met leden van de coalitie, waar zowel regeringsleden als parlementariërs vertegenwoordigd waren. Op woensdag 10 januari werden verschillende essentiële vraagstukken besproken, waaronder grondbeleid, goedkope voedselvoorziening, veiligheid, woningbouw, infrastructuur, sociaal beleid, onderwijs en het stimuleren van productie om werkgelegenheid te creëren.

Het doel van deze vergadering was het bespreken van beleidsprioriteiten en het formuleren van plannen voor tastbare projecten die direct ten goede komen aan de samenleving. Een belangrijk onderwerp op de agenda was de recente uitspraak in het 8 decemberstrafproces.

De regering heeft kennisgenomen van het besluit van de procureur-generaal en erkent de noodzaak van een zorgvuldige voorbereiding met betrekking tot de veiligheid van de samenleving tijdens de uitvoering van het eindvonnis. Ministers en instanties, waaronder Defensie, hebben hun toewijding uitgesproken voor de implementatie van een uitgebreid veiligheidsplan.

In aanloop naar de begrotingsbehandeling zal de coalitie extra aandacht besteden aan eenheid en effectieve communicatie, met de nadruk op tastbare projecten en resultaten die de samenleving direct raken. De komende weken zullen in het teken staan van een intensieve begrotingsbehandeling, waarbij regelmatige updates aan de samenleving zullen worden verstrekt.

President Santokhi benadrukte de bijzondere prestatie van de regering in het oplossen van de ernstigste crisis binnen de kortst mogelijke periode, waarbij de betrokkenheid van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) slechts een jaar betrof. Hij benadrukte dat het leiderschap van de regering gericht is op het bevorderen van het welzijn van de samenleving, los van politieke partijen. De behaalde resultaten zullen uitvoerig worden belicht om de gemeenschap op de hoogte te stellen van de positieve ontwikkelingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi bespreekt beleidsprioriteiten en veiligheid in coalitiebijeenkomst