zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi benadrukt: “Suriname heeft energie van de Draak nodig om vooruit te gaan”

lees ook ...

Suriname lanceert LEES-KRACHT project voor versterking leeso...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op 26 februari 2024 het "LEES-KRACHT" professionaliseringsprogramma gelanceerd, met als doel het versterken van het leesonderwijs op basisscho...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens de viering van het Chinees Nieuwjaar op zaterdag 10 februari 2024 gezegd dat de komst van het Jaar van de Draak gunstig is voor Suriname, vooral nu het land krachtig en moedig uit de financiële crisis is gekomen en de economische hervormingen zijn voltooid. Hij bracht deze boodschap ter gelegenheid van een cultureel festival georganiseerd door de Suriname Chinese United Association (SCUA) in samenwerking met de ambassade van de Volksrepubliek China in het NIS, waarbij hij vergezeld werd door de first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry.

De president beschreef de Draak als een symbool van kracht, vooruitgang, moed en welvaart, waarvan hij gelooft dat de natie het nodig heeft om vooruit te komen, ongeacht achtergrond. Hij prees de Chinese gemeenschap in Suriname als een integraal onderdeel van de samenleving, waar eenheid en broederschap heersen. Hij benadrukte hun moed om uitdagingen aan te gaan en samen te werken voor een betere toekomst.

Santokhi erkende ook de belangrijke rol die de Chinese gemeenschap in de afgelopen 170 jaar heeft gespeeld in de ontwikkeling van Suriname, vooral op het gebied van ondernemerschap, zelfs in afgelegen gebieden. Hij prees hun vasthoudendheid om hun cultuur en tradities te behouden, en merkte op dat Suriname op deze manier ook een stukje China herbergt.

De president riep op tot verdere intensivering van de relatie tussen Suriname en China, met als doel economische groei, duurzame welvaart en welzijn te bevorderen. Hij benadrukte het belang van onderlinge steun, waardering en respect om de natie te versterken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi benadrukt: "Suriname heeft energie van de Draak nodig om vooruit te gaan"