vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Afsluiting vaktrainingen in Sophia’s Lust: talenten klaargestoomd voor arbeidsmarkt

lees ook ...

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staats...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed ...

Onlangs hebben 41 personen uit Sophia’s Lust, na het succesvol afronden van hun SAO vaktrainingen, hun certificaten ontvangen uit handen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ). De trainingen, die begonnen in augustus 2023, omvatten Textiele werkvormen, Gawasa en Electro Huisinstallatie.

Dit project, gefinancierd door het Kabinet van de Vicepresident, is een initiatief van de Stichting Sophia’s Lust en omgeving, en uitgevoerd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). Brunswijk spoorde de geslaagden aan tot verdere scholing en gaf aan hoe zijn eigen doorzettingsvermogen in zijn jongere jaren tot succes heeft geleid.

Hij benadrukte het belang van studie voor groei en succes op de Surinaamse arbeidsmarkt en vermeldde de inspanningen van zijn kabinet om meer jongeren kansen te bieden op scholing en ontwikkeling. Het project beoogt vaktechnisch kader te ontwikkelen voor de Surinaamse arbeidsmarkt en tegelijkertijd armoede te bestrijden door zelfredzaamheid te bevorderen. De cursisten ontvingen naaimachines en gereedschappen vanuit het kabinet van de vp, om direct ervaring op te doen en inkomsten te genereren.

Minister Mac Andrew sprak over de noodzaak van doorzettingsvermogen en de wil om doelen te bereiken voor succes. Hij was onder de indruk van de vaardigheden van de geslaagden, vooral van de vaktraining Textiele Werkvormen, waarbij de prachtige kleding van de geslaagden tentoongesteld werd. Hij gelooft dat de cursisten succesvol kunnen doorbreken in de textiele industrie. De minister prees het project als een blijk van de regering’s investering in duurzame ontwikkeling van de samenleving.

Naomi Esajas-Friperson, onderdirecteur Arbeidsmarkt bij AWJ en voorzitter van de Raad van bestuur bij de SAO, beschouwde dit als een belangrijke stap in de strijd tegen armoede en het bevorderen van zelfredzaamheid. Zij benadrukte het belang van gerichte scholing en training voor een betere positie op de arbeidsmarkt.

Ook Vivian Gordon, directeur van het Kabinet van de Vp, en Alfons Samson, voorzitter van Stichting Sophia’s Lust en omgeving, toonden zich tevreden over de goede samenwerking en het bereikte resultaat, en benadrukten dat armoede bestreden kan worden door duurzame ontwikkeling en scholing.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfsluiting vaktrainingen in Sophia’s Lust: talenten klaargestoomd voor arbeidsmarkt