zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi belooft duurzame aanpak wateroverlastproblematiek Matawaigebied

lees ook ...

Santokhi: Binnenlandse productie cruciaal voor economische g...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens de U.S.-Caribbean Leaders Meeting op de Bahamas de noodzaak benadrukt van binnenlandse productie en inkomsten om economische groei in de regio te bevor...

President Chandrikapersad Santokhi heeft bij zijn bezoek aan het Matawaigebied in het ressort Boven-Saramacca de gemeenschap belooft dat de wateroverlastproblematiek duurzaam zal worden aangepakt. Er is bij het vervolgbezoek aan het dorp Poesoegroenoe en omstreken gesproken met het traditioneel gezag. Vanuit regering zijn er oplossingsmodellen gepresenteerd voor tal van problemen waarmee de lokale bewoners te kampen hebben.

Een van de recente problemen is de wateroverlast in het gebied, waarbij vele landbouwgewassen van de bewoners onder zijn gelopen. Voor de president was het bijzonder belangrijk om zich te oriënteren in het gebied na het wegtrekken van het water, om de schade te kunnen waarnemen. “Ik heb samen met granman Lesley Valentijn heel wat dorpen bezocht. Ik zag verlaten dorpen en ik zag grote dorpen met slechts twintig mensen”, aldus de president.

Wanneer de problematiek van wateroverlast een structureel probleem gaat worden, zullen bewoners volgens het staatshoofd beslissen om weg te trekken uit de gebieden. Tijdens een krutu en ook in een bilateraal gesprek met de granman en zijn kabinet, is aangegeven, dat de mensen bereid zijn om naar hoger gelegen gebieden te gaan.

De regeringsleider is bijzonder verrast dat de mensen gewillig zijn om naar wat hoger gelegen plekken te verhuizen. “In eerste instantie dacht ik dat dit een moeizame discussie zou zijn, maar hier is men ready voor. De mensen willen alleen ondersteuning om de gebieden te ontbossen en in te richten. We gaan een plan maken om dit duurzaam aan te pakken”, geeft de president aan.

In goed overleg tussen de regering en dorpsgemeenschappen in het Matawaigebied en ondernemers die actief zijn in het ressort Boven-Saramacca zullen diverse vraagstukken worden opgelost.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi belooft duurzame aanpak wateroverlastproblematiek Matawaigebied