maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(2)

Santokhi belooft aanpak brandende vraagstukken

lees ook ...

Bouterse en co bedrukt vanwege eis 20 jaar celstraf

Hun gezichten op de foto’s spreken boekdelen, Desi Bouterse en zijn partners in crime kijken bedrukt als ze uit de rechtszaal komen na hun strafeis van 20 jaar cel in hoger beroep is uitgesproken. Teg...

President Chandrikapersad Santokhi is tijdens een liveprogramma maandagavond op Radio SRS ingegaan op vragen vanuit de gemeenschap. Hij heeft in het programma beloofd dat brandende vraagstukken aangepakt zullen worden. De bevolking maakt zich vooral zorgen over de verruwing van de criminaliteit, het grond- en woningbeleid, het Covid-fonds en de reorganisatie bij de parastatale bedrijven.

De president gaf aan ervoor te zorgen dat al de ter sprake gekomen vraagstukken, zullen worden opgepakt. “Ik begrijp dat dit brandende vraagstukken zijn die in de gemeenschap spelen en zij zullen worden meegenomen en geëvalueerd worden op het kabinet, de desbetreffende ministeries en de regeringsraad om hierin verbetering te brengen”, beloofde het staatshoofd.

Domeingrond vrijgeven
“Over twee weken worden de domeingronden vrijgegeven die verdeeld zullen worden onder Surinamers, vanaf 21 jaar oud, die daar recht op hebben”, zei Santokhi verder in het programma ‘Tak’ nanga yu pres’. “De Surinamers die in aanmerking komen, krijgen in dit kader de mogelijkheid om op eigen grond te bouwen of aan tuinbouw te doen”, vulde het staatshoofd aan.

Dit jaar wordt gestart met de bouw van betaalbare woningen, vanuit de regering, voor diegenen die niet in staat zijn zelf te bouwen. Velen zitten uit te kijken naar deze woningen, omdat zelf bouwen duur is geworden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi belooft aanpak brandende vraagstukken