maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi: “Aanwezigheid vredesprediker sterk signaal voor bewaren vrede en eenheid”

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar die momenteel op speciaal verzoek van president Chandrikapersad Santokhi in Suriname vertoeft, is op wereldtour met zijn vredesmissie, ‘I stand for Peace’. Deze wereldleider werd gedecoreerd als Grootofficier in de Ere-Orde van de Gele Ster. Het oordeel van de decoratie-commissie was gebaseerd op het feit dat Shankar oprichter is van Art of Living, die in 152 landen gevestigd is en in Suriname ook aanwezig is met duizenden leden, die zich allen inzetten voor een gezonder Suriname.

Hierbij wordt gefocust op het verlichten van stress, verminderen van geweld en ziektes in de gemeenschap. President Santokhi gaf aan dat de aanwezigheid van Gurudev in Suriname een sterk signaal is richting de Surinaamse samenleving, om de vrede en eenheid te bewaren.

President Santokhi samen met Sri Sri Ravi Shankar en de first lady. Foto CDS

De vredesprediker heeft donderdag ook een bezoek gebracht aan de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Sharman. De vicevoorzitter gaf aan dat het een eer is om de vredesambassadeur te mogen ontvangen. Shankar heeft tijdens zijn korte toespraak het belang van ontwikkeling in Suriname, zowel buiten Suriname aangekaart.

Volgens hem is verschil van mening gezond voor de democratie, maar is er eenheid nodig om ontwikkeling te brengen. Na het officieel gedeelte heeft de vredesambassadeur een schouderdoek overhandigd aan vicevoorzitter Sharman, als symbool van respect.

Shankar is een wereldwijd bekend vredesambassadeur, humanitair en spiritueel leider, die miljoenen mensen heeft geïnspireerd met zijn visie: een stressvrije en geweldloze samenleving. Volgens hem is het altijd dat vredelievende en goede mensen zich verenigen, om een positieve verandering in de atmosfeer te brengen. Suriname is het eerste land op het Zuid-Amerikaanse continent, waar Shankar begint met zijn wereldwijde vredesboodschap: ‘I Stand For Peace’.

De vredesambassadeur zal verder bezoeken brengen aan verschillende organisaties. Shankar vertoeft tot en met vrijdag in Suriname. Hij heeft het land voor de derde keer bezocht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: "Aanwezigheid vredesprediker sterk signaal voor bewaren vrede en eenheid”