donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
3
(2)

Santokhi: “2022 betreden wij met meer financiële mogelijkheden”

lees ook ...

Mofina-beweging maakt speeltuin schoon

Leden van de onlangs door president Chandrikapersad Santokhi in het leven geroepen Mofina-beweging hebben de speeltuin van het project Hanna’s Lust schoongemaakt. Ook buurtbewoners en kinderen hebben ...

“2021 is het zwaarste jaar geweest voor de regering. Wij waren genoodzaakt harde maatregelen te treffen die het volk hebben getroffen,” zegt president Chandrikapersad Santokhi. Volgens hem zal 2022 een beter jaar worden. Naast de eigen besparingen zal de regering ook US$ 1,5 miljard ter beschikking hebben om de financieel-economische situatie te herstellen en om meer en grotere projecten uit te voeren.

Suriname zal misschien geen tweede Dubai zijn, maar ten minste bepaalde kenmerken delen, geeft Santokhi aan. De toffe, zware, verregaande maatregelen waren nodig om de economie onder controle te krijgen, licht Santokhi toe. “Die maatregelen raken het volk heel zwaar, de effecten treffen de mensen heel hard op verschillende fronten. Maar het komende jaar gaan we betreden met meer financiële mogelijkheden,” beweert Santokhi.

“Van onze eigen besparing, van ons samenwerkingsprogramma met het IMF, van IDB en de Wereldbank. Een totaal bedrag van meer dan US$ 1.5 miljard voor drie jaren om het land structureel en duurzaam te gaan ontwikkelen.”

Santokhi vindt dat de regering een is die hard werkt, een regering die een visie heeft, een volk dat dag en nacht werkt. “Natuurlijk gaan we de internationale gemeenschap uitnodigen om samen met de particuliere sector te investeren. Dat is de richting die we opgaan,” stelt de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: “2022 betreden wij met meer financiële mogelijkheden”