vrijdag 24 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(2)

Santigron verwelkomt nieuwe hoofdkapitein met traditionele pracht

lees ook ...

Commissies geïnstalleerd voor soepele verkiezingen in Surina...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft dinsdag vier interdepartementale verkiezingscommissies geïnstalleerd. Deze commissies zijn verantwoordelijk voor een vlotte voortgang van...

Op vrijdag 5 april 2024 markeerde Santigron een keerpunt in zijn geschiedenis door Glenn Kakai officieel te installeren als de nieuwe hoofdkapitein, in een ceremonie doordrenkt met de rijke tradities van de marroncultuur. Temidden van een feestelijke atmosfeer verzamelden zich leden van de gemeenschap om dit historische moment te vieren.

De ceremonie werd gekenmerkt door traditionele rituelen en symbolen die de diepe verbondenheid van de gemeenschap met haar erfgoed onderstrepen. Voor velen in Santigron vertegenwoordigt de aanstelling van Kakai niet alleen een overdracht van leiderschap, maar ook een hernieuwde hoop en visie voor de toekomst van het dorp.

In een emotioneel geladen toespraak droeg granman Lesley Valentijn, die Santigron sinds 27 augustus 2022 heeft geleid, het gezag over aan Kakai. Valentijn sprak de hoop uit dat Kakai met iedereen in het dorp zou samenwerken om positieve veranderingen teweeg te brengen.

Kakai, nu de hoofdkapitein van Santigron, heeft beloofd zich volledig in te zetten voor de gemeenschap. Hij benadrukte zijn toewijding om samen te werken met de dorpsbewoners en externe partners om de levenskwaliteit in Santigron te verbeteren. Een van zijn prioriteiten is het realiseren van een Muloschool in het dorp, wat de toegang tot onderwijs voor de jeugd aanzienlijk zal verbeteren.

De ceremonie werd verder verrijkt door de uitreiking van 27 beschikkingen aan nieuw benoemde kapiteins en basja’s, waaronder zes kapiteins en 21 basja’s. Deze benoemingen benadrukken het belang van leiderschap en gemeenschapsdienst binnen de marrongemeenschap.

De plechtigheid werd bijgewoond door diverse hoogwaardigheidsbekleders, waaronder DNA-leden Grachelle Sluisdom en Ronnie Aloema, districtscommissaris Erwin Linga van Boven-Coppename, vertegenwoordigers van dc Wanica-Zuidoost, en leden van Bureau Eenheid van het Kabinet van de President, zoals Eduard van Leeuwen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantigron verwelkomt nieuwe hoofdkapitein met traditionele pracht