maandag 6 februari 2023
26.1 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Santhoki spreekt tijdens diaspora programma van India

lees ook ...

Moxsi: Art, Muziek en Krosi

Jomara Roletti en Siah Nuboer ervaren een gemis om artistieke talent te etaleren. De artiesten besloten daarom zelf een platform aan te bieden op 4 februari om 20.00. In Bar Bizar  organiseren zij hun...

President Santhoki heeft zijn gehoor in India tijdens de Global Investors Summit 2023 in Indore gegarandeerd, dat Suriname voor hen klaarstaat om Indiase bedrijven te accomoderen. Suriname kan India ook toegang bieden tot Caricom, Zuid- en Midden-Amerika. Dit is een markt van zes honderd miljoen mensen, met een aanzienlijke middenklasse.

“U maakt deel uit van onze gemeenschap, net zoals wij deel uitmaken van uw gemeenschap”, aldus Santhoki. De handel tussen India en Suriname staat voor hem nog in kinderschoenen, en hij zal er alles aan doen om dat te veranderen. Verder verzekerde hij dat het Surinaams Investerings- en Handelsagentschap (Sita) het enige toegangspunt van de regering zal zijn om buitenlandse investeerders te begeleiden, zodat zij hun bedrijf in het land kunnen vestigen.

De president is in contact gekomen met het Indiaas bedrijfsleven tijdens zijn bezoek aan de economische zone Madhya Pradesh. Suriname zal alles doen om kansen en handel tussen India en Suriname te bevorderen. “Mijn overheid ondersteunt de publiek-private samenwerking en ontwerpt een investeringsvriendelijk klimaat”, aldus Santokhi.  De president staat heel erg open voor India tijdens Pravasi Bharatiya.

De president heeft tijdens zijn aanwezigheid in India, samen met zijn delegatie deelgenomen aan verschillende culturele activiteiten die deel uitmaken van het diaspora programma van India.  Pravasi Bharatiya Divas is in de eerste plaats een programma van India om de Indiase diaspora in de gelegenheid te stellen,  een bijdrage te leveren aan de groei van India en wordt van vanaf 2003 uitgevoerd.

The Republic of India has celebrated Pravasi Bharatiya Divas on January 9 since 2003 to recognise the contribution of the Indian people living abroad to the growth of India,  volgens currentaffairs.adda247.com

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSanthoki spreekt tijdens diaspora programma van India