zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Santhoki rondgeleid in ‘Forbidden City’

lees ook ...

De Surinaamse president mocht op 13 april 2024 naar de historische binnenstad van Beijing. Hij werd rondgeleid in de zogeheten ‘Forbidden City’ als onderdeel van het staatsbezoek aan China. Een iconische stad die dagelijks door duizenden toeristen en bezoekers wordt bezocht. Santhoki in gezelschap van de First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry en anderen werd warm onthaald door de curator en enthousiaste bezoekers.

 De presidentiële delegatie bestaat uit onder andere ministers Albert Ramdin en David Abiamofo.

Vanuit de De Verboden Stad regeerden de Chinese keizers van de Ming- en de Qing-dynastie. De stad is gebouwd in de Chinese hoofdstad Beijing en voltooid in de 13e eeuw en dankt haar naam aan het feit dat er een verbod bestond voor buitenstaanders. Alleen keizers, vorsten en aanverwanten van notabelen mochten de stad betreden.

President Santokhi en delegatie betraden de stad vanuit de kant van de Hemelse Vrede, dat is de zuidelijke ingang. Zij kregen de hallen te zien, de architectuur en de pleinen van de ‘Forbidden City’. De Surinaamse president was zeer onder de indruk van de goed gepreserveerde stad. Aan het eind kreeg de president een boekwerk overhandigd van de “ Forbidden City”.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSanthoki rondgeleid in 'Forbidden City'