woensdag 24 april 2024
26 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Santhoki installeert Caricom-Jeugdambassadeurs

lees ook ...

Regering scherpt aanpak criminaliteit aan na bijeenkomst pre...

Met de recente toename van criminaliteit in Suriname heeft de regering vastberadenheid getoond om actie te ondernemen. President Santokhi heeft een bijeenkomst gehouden met verschillende overheidsfunc...

Matai Zamuël en Fay King zijn vrijdag jongstleden geïnstalleerd als Caricom Jeugdambassadeurs voor Suriname door president Santhoki. Het tweetal is eerder gekozen door verschillende jongerenorganisaties tijdens verkiezingen onder toezicht van een door minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken aangestelde selectiecommissie. Nu zullen zij hun eigen Jeugdkorps vormen om projecten uit te voeren.

De Communicatiedienst Suriname meldt verder dat het nieuwe Caricom Jeugdambassadeurs Programma in oktober 2022 van start is gegaan. Suriname moest nog een mannelijke en een vrouwelijke vertegenwoordiger aanwijzen. Directeur Jeugdzaken Genti Mangroe was verantwoordelijk voor het proces.

Matai Zamuel en Fay King zijn gekozen uit een sollicitatie- en selectierprocedure, die ook gevolgd is door een verkiezingsronde. Twaalf jongerenorganisaties hebben daarna twee leden gekozen uit vier kandidaten door hen de hoogste scores te geven.

King wil werken aan de gezondheid van jongeren, terwijl Zamuël wil gaan voor een brede participatie van de jeugd op verschillende vlakken. Hun teams zullen getrained worden om deze taken te kunnen uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSanthoki installeert Caricom-Jeugdambassadeurs