maandag 6 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Santhoki installeert Caricom-Jeugdambassadeurs

lees ook ...

Bouterse: “De situatie in Suriname maakt je depressief”

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zaterdagavond tijdens een kadermeeting van zijn partij flink uitgehaald naar de regering-Santokhi. Dat het niet goed gaat in het land heeft hij benadrukt in zijn toe...

Matai Zamuël en Fay King zijn vrijdag jongstleden geïnstalleerd als Caricom Jeugdambassadeurs voor Suriname door president Santhoki. Het tweetal is eerder gekozen door verschillende jongerenorganisaties tijdens verkiezingen onder toezicht van een door minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken aangestelde selectiecommissie. Nu zullen zij hun eigen Jeugdkorps vormen om projecten uit te voeren.

De Communicatiedienst Suriname meldt verder dat het nieuwe Caricom Jeugdambassadeurs Programma in oktober 2022 van start is gegaan. Suriname moest nog een mannelijke en een vrouwelijke vertegenwoordiger aanwijzen. Directeur Jeugdzaken Genti Mangroe was verantwoordelijk voor het proces.

Matai Zamuel en Fay King zijn gekozen uit een sollicitatie- en selectierprocedure, die ook gevolgd is door een verkiezingsronde. Twaalf jongerenorganisaties hebben daarna twee leden gekozen uit vier kandidaten door hen de hoogste scores te geven.

King wil werken aan de gezondheid van jongeren, terwijl Zamuël wil gaan voor een brede participatie van de jeugd op verschillende vlakken. Hun teams zullen getrained worden om deze taken te kunnen uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSanthoki installeert Caricom-Jeugdambassadeurs