dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Sankatsing en commissie moeten werken aan op rails krijgen Surinaamse economie

lees ook ...

Jonge Surinaamse vrouw dood aangetroffen in hotel in Guyana

Afgelopen maandag werd in een hotel in Guyana het levenloze lichaam van een jonge Surinaamse vrouw gevonden. Het betreft de 25-jarige Gaitree Katrain, geboren in Guyana maar in het bezit van Surinaams...

Op donderdag 20 april 2023 is Arun Sankatsing geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de Deviezencommissie Suriname. De installatie vond plaats op het Kabinet van de President. De Deviezencommissie houdt toezicht op de uitvoering van de Deviezenregeling en heeft samen met de Centrale Bank van Suriname en het ministerie van Financiën en Planning een belangrijke rol gespeeld bij de vaststelling van maatregelen om de koers te beteugelen.

President Chandrikapersad Santokhi, die Sankatsing installeerde, benadrukte het belang van continu overleg tussen de Deviezencommissie en de monetaire autoriteiten in het kader van de uitvoering van het IMF-programma. De Deviezencommissie werd opgericht in 1947 en heeft in de afgelopen 76 jaar haar nut bewezen met de uitvoering van de Deviezenregeling. Een belangrijke taak van het orgaan is ervoor te zorgen dat exportopbrengsten van exporteurs terugvloeien naar Suriname, zodat de deviezenreserves continu kunnen worden aangevuld.

Sankatsing staat met zijn commissie voor een belangrijke taak om de Surinaamse economie weer op de rails te krijgen. Hij erkent de uitdagingen die hem te wachten staan en is vastberaden om samen met zijn team de verantwoordelijkheden uit te voeren en de Surinaamse economie te versterken. Volgens Sankatsing is de Deviezenregeling van 1947 achterhaald en zal deze ingrijpend moeten worden gewijzigd aan de huidige omstandigheden, zowel nationaal als internationaal.

President Santokhi bedankte Aroen Jadoenathmisier, die enige tijd heeft waargenomen als voorzitter en lid is van de Deviezencommissie, voor zijn deskundige en ervaren wijze van leidinggeven. Jadoenathmisier werd opgeroepen om zijn deskundigheid en jarenlange ervaring verder ten dienste te stellen van de nieuwe voorzitter en de totale commissie. De installatie vond plaats in aanwezigheid van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, Governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname en leden van de Deviezencommissie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSankatsing en commissie moeten werken aan op rails krijgen Surinaamse economie