Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Sancties tegen milieuvervuilers in Suriname

Geplaatst

op

Milieinspecteurs Zullen Meer Bevoegdheden Krijgen. 2

Er komen maatregelen tegen milieuvervuilers in Suriname. De Milieuraamwet biedt ruimte om sancties op te leggen tegen personen, die zich hieraan schuldig maken. Zo kunnen er geldboetes worden opgelegd of schuldigen gestraft worden, zegt minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke ordening en Milieu. Volgens de bewindsman is in de raamwet opgenomen, dat een Milieuautoriteit in het leven wordt geroepen en milieu-inspecteurs bevoegdheden krijgen om schuldigen te vervolgen.

De bewindsman vindt dat het milieubeleid dichterbij de gewone man moet worden gebracht. En dat zal ook gebeuren, beweert hij. Een efficiënt milieubeleid zal een kans van slagen hebben, wanneer de man van de straat meegenomen wordt in het geheel. Naast meerdere bewustwordingscampagnes zullen er meer maatregelen getroffen worden om de burgerij in te lichten over diverse schadelijke stoffen, die er in Suriname voorkomen. Het gaat vaak genoeg om hele simpele dingen, die aan burgers kunnen worden bijgebracht zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van de eigen omgeving.

Vaak zijn de trenzen en kreken vol met plastic dat veelal door burgers daarin is terechtgekomen. Dit afval zorgt ervoor dat er vooral in regentijd verstoppingen optreden.  Ook hierop kunnen burgers gewezen worden en dat zij voortaan hun plastic in de daarvoor bestemde afvalbakken doen. Het ophalen van trenzen kost de overheid enorm veel geld. Daarom wordt door de staat een beroep gedaan op burgers om het milieu niet te vervuilen.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bryan
dinsdag 15 september 2020 22:31

Gewoon een anonieme kliklijn openen.
Hoge boete’s uitschrijven en bij recidive een paar dagen cel.
Het Surinaamse volk is er één van eerst voelen en zien dan geloven.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen