vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
5
(1)

Samenwerking vrouwelijke ondernemers belangrijk voor duurzame ontwikkeling

lees ook ...

Increasing timber industry earnings without degrading the na...

The forest of Suriname is a unique resource. If used sustainably, this resource will not run out, unlike other natural resources like oil, gas, gold, and bauxite. Tuesday's Planning and Transformation...

De samenwerking van vrouwelijke ondernemers is belangrijk voor duurzame ontwikkeling. Dit is de visie van minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Daarom zal zij het vrouwelijk ondernemerschap volledig ondersteunen en stimuleren. Georganiseerde samenwerking tussen deze ondernemers biedt een fundamentele grondslag voor toegang tot goedkope financiering om bestaande ondernemingen verder te ontwikkelen en eventueel met een nieuwe business te beginnen.

De Nationale Vrouwenbeweging (NVB) heeft op 2 september een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Walden. Zij heeft tijdens de kennismaking en in het kader van haar beleidsvisie NVB verder aangezet om haar netwerk van vrouwelijke ondernemers met hun (gezamenlijke) actieplannen volledig in kaart te brengen. Deze aanzet gaf zij aangezien bekend is dat internationale financiële organisaties zoals de Wereldbank bereid zijn financiële ondersteuning te geven voor projecten van organisaties die duurzaam van aard zijn.

Het beleid van het ministerie van EZ is erop gericht om welvaart en welzijn voor alle Surinamers tot stand te brengen en deze verder te stimuleren. De minister was ingenomen met het bezoek van de NVB, aangezien deze organisatie ook als doel heeft vrouwen in staat te stellen inkomsten te genereren om hun gezinnen te onderhouden, maar ook om uit te groeien tot waardige ondernemers.

NVB-voorzitter Eline Graanoogst heeft aangegeven, dat de organisatie vanaf haar oprichting vrouwen en vrouwengroepen ondersteunt, vele projecten heeft uitgevoerd en vervolgens wetgevingsproducten heeft helpen samenstellen, die betrekking hebben op vrouwen. Zij bracht verder naar voren, dat ondernemerschap van eminent belang is voor de NVB.

De organisatie streeft er verder naar om vrouwelijke ondernemers in de informele sector te helpen overbrengen naar de formele sector. Afgesproken is dat de NVB eraan zal werken om het vrouwelijk ondernemerslandschap in kaart te brengen, waarbij er een verdere inventarisatie van de diverse entiteiten zal plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking vrouwelijke ondernemers belangrijk voor duurzame ontwikkeling