woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(1)

Samenwerking tussen Suriname en USAID/ESC om welzijn jongeren te bevorderen

lees ook ...

Uitbetaling gepensioneerden deze maand een feit

Deze maand zal de koopkrachtversterking van de gepensioneerde ambtenaren worden uitbetaald. Het gaat om een bedrag van SRD 2.500. De regering heeft de opdracht al gegeven aan het Pensioenfonds en Cebu...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), heeft onlangs de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher en Mervyn Farroe, Regional Representative van de United States Agency for International Development / Eastern and Southern Caribbean (USAID/ESC) ontvangen. Dit bezoek had tot doel de samenwerking te verkennen, waarbij vooral het welzijn van jongeren in Suriname centraal stond.

Tijdens de ontmoeting heeft Minister Mac Andrew de delegatie geïnformeerd over recente ontwikkelingen binnen het jeugdbeleid, waaronder het Youth POWER-ontwikkelingsconcept en het daarbij behorende Jeugdprofiel. Ook zijn de delegatie details verteld over de ontwikkelingen binnen de Jeugdraad Suriname en de vaktrainingen die landelijk worden aangeboden als onderdeel van het project “Wroko Foe Mek Moni”.

Onderwerpen als Decent Work, werkgelegenheid, en de implementatie van het project ‘Labor Market Alignment With New Industries’ binnen het Onderdirectoraat Arbeidsmarkt kwamen eveneens aan bod. Beide partijen benadrukten het gezamenlijke aandachtspunt van het sociaal en economisch weerbaar maken van kansarme- en risicojongeren ter bevordering van hun welzijn. De USAID/ESC-delegatie informeerde op hun beurt minister Mac Andrew over de activiteiten van hun organisatie, vooral in samenwerking met de Surinaamse overheid.

Ze werken samen met de Caribbean Community (CARICOM) aan het ‘Regional Development Cooperation Strategy (RDCS) 2020-2025’-project, gericht op het bevorderen van welvaart in de regio, met speciale aandacht voor kwetsbare groepen.

De USAID/ESC waardeerde de inspanningen van het ministerie, met name gericht op risicojongeren, en kondigde aan dat ze van plan zijn op 26 en 27 november 2023 een Youth Council Meeting te houden in Suriname. Dit project, gestart in juni 2022 binnen de CARICOM, ondersteunt jeugdprojecten in het Caribisch gebied en streeft naar een effectieve samenwerking met de Surinaamse overheid op dit gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking tussen Suriname en USAID/ESC om welzijn jongeren te bevorderen