zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
1
(1)

Samenwerking tussen Suriname en de VS op het gebied van intellectuele eigendom

lees ook ...

Veiligheidsplan voor scholen

Een schoolsafety training is georganiseerd door het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het United Sta...

Ambassadeur Robert Faucher van de Verenigde Staten heeft een werkbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. Tijdens dit bezoek waren ook Chris Valdez, de economische officier bij de Amerikaanse ambassade, en David Kellis, de regionale attaché voor intellectuele eigendom bij het Amerikaanse Patent & Trademark Office, aanwezig, samen met enkele directieleden van het ministerie. Het bezoek vond plaats op maandag 8 april.

Ambassadeur Faucher benadrukte dat het voor Valdez en Kellis de eerste keer was dat ze Suriname bezochten. Ze waren geïnteresseerd in de ontwikkelingen in het land en wilden graag bijdragen aan de samenwerking op het gebied van intellectuele eigendomsrechten. Minister Kuldipsingh deelde deze visie en benadrukte het belang van het beschermen van bedrijven op dit gebied. Ze waardeerde de bereidheid van de Amerikaanse experts om hun kennis te delen, wat kan helpen bij de verdere ontwikkeling van het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE), dat onder haar ministerie valt. Er zullen verdere afspraken worden gemaakt over samenwerking en scholing van het BIE, dat verantwoordelijk is voor de registratie van handelsmerken en het verstrekken van informatie hierover aan het publiek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking tussen Suriname en de VS op het gebied van intellectuele eigendom