donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Samenwerking Suriname-Guyana moet naar hoger niveau

lees ook ...

Wangedrag Imeao-4-studenten afgekeurd door Onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) keurt het immoreel en wangedrag van Imeao-4-studenten af. Dit zou zijn gebeurd op 24 november tijdens een schoolfuif. De studenten hebben z...

Zowel de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee als zijn Guyanese ambtsgenoot Manzoor Nadir zijn het erover eens dat de samenwerking tussen Suriname en Guyana naar een hoger niveau moet. Er is gisteren hierover gesproken in een virtuele meeting. Om dit doel te bereiken heeft Bee voorgesteld dat de Samenwerkingsraad wordt geheractiveerd.

Beide parlementsvoorzitters zijn op 27 november gekozen in het hoofdbestuur van ParlAmericas. De Samenwerkingsraad werd in 2018 gezien als een noodzakelijk medium om meer duurzaamheid te brengen in de bilaterale samenwerking tussen beide landen.

Tijdens de meeting heeft Bee aangegeven, dat het bezoek van president Chan Santokhi, in augustus, specifiek voor het bijwonen van de inauguratie van president Irfaan Ali en het bezoek van het Guyanese staatshoofd aan Suriname om de 45e Onafhankelijkheidsdag te vieren, kunnen worden geïnterpreteerd als een positieve ontwikkeling voor beide landen. “Er is een goede relatie ontstaan op presidentieel niveau, dus we moeten ook goede relaties delen op parlementair niveau. Die taak is voor ons weggelegd,” stelde Bee.

Bee en Nadir zijn van plan om elkaars land te bezoeken na afloop van de Covid-19-pandemie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking Suriname-Guyana moet naar hoger niveau