donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Samenwerking Suriname en VS moet verder worden versterkt

lees ook ...

Minister Levens draagt portefeuille over aan minister Mathoe...

Hedenmiddag droeg Minister Marie Levens op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, officieel haar portefeuille over aan minister Krishna Mathoera in het bij zijn van de directie. De datum...

De samenwerkingsverbanden tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika (VS) moet op verschillende gebieden worden versterkt. Vooral op het gebied van de landbouw, technische bijstand, handel, olie en gas. Deze punten kaartte president Chandrikapersad Santokhi aan bij het in ontvangst nemen van de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeur van de VS in Suriname, Robert Faucher.

De Amerikaanse afgezant zal zich sterk maken voor het verdiepen van de relatie tussen Amerika en Suriname, ook vanwege de lange historie van vriendschap die er tussen de beide landen bestaat. Het staatshoofd feliciteerde de ambassadeur met zijn benoeming en sprak zijn vertrouwen uit dat hij een substantiële bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen en -samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika.

De nieuwbakken ambassadeur zegt binnenkort gesprekken te zullen hebben met mede diplomaten en lokale ondernemers, om zo aan de slag te gaan. Ambassadeur Faucher bedankte het staatshoofd voor de gastvrijheid en het accepteren van zijn geloofsbrieven. Verder sprak hij de hoop uit op een goede samenwerking om de bilaterale en multilaterale relaties naar een hoger niveau te tillen.

De diplomaat kijkt tevens uit naar een bredere samenwerking op alle gebieden omdat beide landen en diverse landen in de regio te kampen hebben met economische en klimatologische veranderingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking Suriname en VS moet verder worden versterkt