woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Samenwerking Suriname en Barbados moet naar hoogste niveau worden getild

lees ook ...

A20 start verkiezingscampagne voor “dienstbaar leiders...

A20 heeft afgelopen zaterdag te Flora een partijkadermeeting gehouden als start van hun verkiezingscampagne. Reyme de partijleider van A20 is ervan overtuigd, dat de partij grote stappen vooruit zal m...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft tijdens een bezoek aan de premier van Barbados, Mia Mottley, voorgesteld om de bilaterale samenwerking naar het hoogste niveau te tillen. De premier uitte zich positief over dit voorstel. Zij zal samen met president Chandrikapersad Santokhi in de marge van de aanstaande Caricom-staatshoofdenvergadering de eerste aanzet daartoe geven.

De BIBIS-topman bracht maandag een beleefdheidsbezoek aan de premier. Dit beleefdheidsbezoek was het sluitstuk van het bezoek aan Barbados voor het hernieuwen en intensiveren van de samenwerking tussen beide landen.

Tijdens deze ontmoeting is er voornamelijk ingegaan op de resultaten van de diverse gesprekken die zijn gevoerd op regeringsniveau alsmede met vertegenwoordigers van diverse regionale organisaties die in Barbados gezeteld zijn, waaronder de Caribbean Development Bank, het Caribbean Development Fund en de Caribbean Export Development Agency.

Ook is benadrukt het belang van de samenwerking tussen de wederzijdse private sectoren, waarvoor eveneens een delegatie van diverse vertegenwoordigers van het Surinaams bedrijfsleven afgereisd is naar Barbados. De vertegenwoordigers van het bedrijfsleven hebben vruchtbare gesprekken kunnen voeren met hun counterparts, terwijl tijdens een Business Forum overheidsvertegenwoordigers en de private sector van beide landen van gedachten hebben kunnen wisselen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking Suriname en Barbados moet naar hoogste niveau worden getild