woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Samenwerking Surinaamse en Franse kustwacht versterkt

lees ook ...

ICAP bezoekt DC Gobardhan van Nickerie ivm rattenplaag

Hedenmorgen 29 mei, kreeg DC Senrita Gobardhan van het district Nickerie bezoek van een delegatie van de Central America Public Administration Institution (ICAP) en het ministerie van Ruimtelijke Orde...

Er is olie  voor de kust  gevonden  en dit trekt veel aandacht van verschillende bedrijven. De kustwacht valt onder minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Het is daarom belangrijk dat de samenwerking tussen Suriname en Frankrijk verdiept wordt op dit gebied.

Donderdag was er een Franse delegatie te gast  bij de Kustwacht, met het doel de samenwerkingsmissie kracht bij te zetten. De Franse generaal-majoor Xavier Buisson , is de hoogste militaire leider van de strijdkrachten in Frans Guyana. Generaal Thomas Lorne is van de strijdkrachten in Frankrijk. Deze twee heren hoorden bij de delegatie die een kennismakingsbezoek bracht aan de kustwacht, om deze samenwerking te verdiepen. “We hebben een regionale synergie en willen dezelfde belangen behartigen tussen Frans-Guyana en Suriname. Niet alleen op economisch vlak, maar ook politiek, cultureel en militair” zegt de Franse ambassadeur.

Volgens de minister is het streven van de regering Santhoki/Brunswijk, dat de bevolking voordeel heeft aan de natuurlijke hulpbronnen die er zijn. Samen met verschillende andere ministeries zal de kustwacht meer letten op de regels, die nageleefd moeten worden. De bewindsman is ervan overtuigd, dat men nog beter voor de dag zal komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking Surinaamse en Franse kustwacht versterkt