woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Samenwerking stichting Lokeo en Openbare Werken

lees ook ...

Glenn Verbond langer dan twee weken vermist

Glenn Verbond is 39 jaar oud. Men heeft hem op 11 november voor het laatst gezien rond half zes ‘s middags. Sindsdien is hij niet huiswaarts gekeerd. Woensdag jongstleden deed de afdeling Bestrijding ...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) en Stichting Landbouw Ontwikkeling Klaaskreek en Omgeving (Lokeo) willen samenwerken om Klaaskreek en omgeving verder te ontwikkelen. Hiervoor is op 13 november jongstleden een Memorandum of Understanding getekend in de conferentiezaal van OW in aanwezigheid van hoofdkapitein Michel Walden, Sandino Ratling, voorzitter van stichting Lokeo en minister Riad Nurmohamed.

Internationale organisaties en donoren zijn betrokken bij dit project. Het Nederlands bedrijf Humain BV., ondersteund startende en bestaande bedrijven met consultancy volgens de CEO Hugo Esseboom. Lokeo heeft in dit verband schetsontwerpen en plannen voor de ontwikkeling van Klaaskreek en omgeving via dit bedrijf ter beschikking.

Lokeo zal werken aan het verder professionaliseren en structureren van de organisatie en de werkarmen die aan de slag moeten in dit project. De voorzitter vraagt hiervoor de ondersteuning van het bevoegde gezag en de bewoners, zodat het gewenst resultaat bereikt kan worden in West-Klaaskreek.

De taak van Openbare Werken is om regelmatig het vuil op te halen, onderhoud van de gebouwen en de integrale waterbeheersing. Floyd Ost, afdelingshoofd van OW in Brokopondo is verantwoordelijk voor de uitvoering van de overeengekomen punten in de Memorandum of Understanding. Alle partijen dragen de overtuiging dat Klaaskreek door deze  samenwerking sneller tot ontwikkeling zal komen.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking stichting Lokeo en Openbare Werken