dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(2)

Samenwerking rechtstaat Suriname-Nederland al gaande

lees ook ...

Banken bieden dienstverlening aan ondanks oproep tot sluitin...

Op 24 maart 2023 zal de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) haar dienstverlening aan de samenleving normaal aanbieden en vertrouwt erop dat de regering de veiligheid zal waarborgen om een herhaling va...

President Santokhi reageerde als volgt op een vraag over ‘de samenwerking op het gebied van de rechtstaat’, tijdens de persconferentie in verband met het werkbezoek van de Surinaamse regering aan Nederland. “De samenwerking op het gebied van de Surinaamse en Nederlandse rechtsstaat is reeds aangevangen. We zijn al begonnen met de samenwerking binnen de grenzen van de mogelijkheden die er waren”,  gaf hij aan.

De samenwerking op het gebied van grensoverschrijdende criminaliteit is reeds aangescherpt. “De afgelopen periode hebben we in gevallen waarbij personen die gezocht werden in Nederland en die uitgeweken waren naar ons territoir of het territoir van onze buurlanden,  ervoor gezorgd dat zij teruggebracht zijn naar Nederland, om zich te onderwerpen aan strafrechtelijke onderzoekingen.”

Aan de andere kant zijn er samenwerkingsvormen tussen het Hof van Justitie, rechterlijke macht en raad voor rechters op het gebied van trainingen en bijstand aan Suriname. “Nu wordt het gestructureerd en geïntensiveerd”, zegt president Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking rechtstaat Suriname-Nederland al gaande