maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
4
(2)

Samenwerking monetaire autoriteiten Suriname werpt vruchten af

lees ook ...

NEW HEALTHCARE PERSONNEL SALARY RANGE POSSIBLE THIS YEAR

According to the local media outlet's interview with the health minister, Amar Ramadhin, every available tool is being used to introduce a new pay scale for healthcare workers this year. He claims tha...

De goede samenwerking tussen minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer, werpt vruchten af. Sinds het aantreden van de regering in juli 2020 voeren minister Achaibersing en governor Roemer wekelijks overleg. Deze coördinatie door de twee monetaire autoriteiten leidt tot grote eenheid van beleid van de regering en de moederbank.

Zo is het al zeven maanden mogelijk salarissen en subsidies uit eigen middelen te betalen, zonder nieuwe leningen. Wisselkoersen zijn sinds de aanpassing behoorlijk gestabiliseerd. En er is weer continue aanvoer van cash dollars, waardoor zakendoen vlotter kan. Verder is de garantie er dat er voldoende vreemde valuta zullen zijn voor de import van basisgoederen.

In het overleg tussen de minister en de governor komen ook andere zaken aan de orde, zoals verdere regulering van cambio’s en het geldverkeer. Niet alle problemen zijn direct opgelost, maar de voordelen van het beleid worden langzaam goed zichtbaar. Er komen verbeteringen in de economie en het vertrouwen groeit. In de afgelopen weken zijn de koersen dan ook aan het dalen.

Minister Achaibersing en governor Roemer onderstrepen dat bij de wederopbouw, en het stabiliseren van prijzen en koersen, alle spelers belangrijk zijn. Niet alleen de grote zoals banken en cambio’s, maar ook consumenten, winkeliers, kleine ondernemers en hosselaars. Hoe beter wij prijzen en koersen stabiliseren, hoe sneller we samen uit de crisis komen, aldus Achaibersing en Roemer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking monetaire autoriteiten Suriname werpt vruchten af