maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
3.7
(3)

Samenwerking met Nigeria van belang voor ontwikkeling Suriname

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

His Royal Majesty King Apostel Chibuzor Chinyere van Abia State, Nigeria, heeft op maandag een ontmoeting gehad met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op het Kabinet van de Vp. De Nigeriaanse koning sprak zijn waardering uit voor vp Brunswijk, waarbij hij benadrukte dat zij beiden eenzelfde doel voor ogen hebben: het opkomen voor en werken aan een betere toekomst voor de nakomelingen van de tot slaafgemaakten.

De ontmoeting werd mogelijk gemaakt onder begeleiding van Surinames ambassadeur in België, Gilbert van Lierop. Naast de VP waren ook de ministers van coalitiepartij ABOP aanwezig. Koning Chinyere werd vergezeld door Chief Sunny Ofehe, die een uiteenzetting gaf over de werkzaamheden en bijdragen van de koning. Chinyere staat in Nigeria bekend om zijn hulp aan de bevolking, waaronder gratis gezondheidszorg via vier ziekenhuizen en studiebeurzen vanaf de basisschool tot en met het hbo.

Koning Chinyere volgt de ontwikkelingen in Suriname op de voet, met bijzondere interesse in de olie- en gasindustrie. Hij uitte zijn bereidheid om de ervaringen van Nigeria met buitenlandse oliemaatschappijen te delen met de Surinaamse regering. Dit kan Suriname helpen om het maximale uit de exploitatie van hun olie- en gasvondsten te halen.

Brunswijk toonde zich onder de indruk van de uitgebreide kennis van de Nigeriaanse koning en benadrukte het belang van kennisuitwisseling en samenwerking. Hij sprak zijn enthousiasme uit over het vooruitzicht om een Memorandum of Understanding (MoU) te ondertekenen, gericht op samenwerking op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking met Nigeria van belang voor ontwikkeling Suriname