zondag 5 februari 2023
25.7 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
0
(0)

Samenwerking met India voortaan op niveau regeringsleiders

lees ook ...

New management team EBS with Brunswijk at the wheel

The government extends its gratitude to Leo Brunswijk, the younger brother of Vice President Ronnie Brunswijk, who plans to assume leadership of the Energie Bedrijven Suriname (EBS). The state-owned c...

President Chandrikapersad Santokhi zegt dat de samenwerking tussen Suriname en India wordt opgetrokken naar het niveau van regeringsleiders. Er wordt een platform voor politieke dialoog opgezet zoals dat het geval is in de samenwerking Suriname-Guyana en Suriname-Barbados.

Tijdens het werkbezoek van het Surinaamse staatshoofd aan India, is afgesproken dat president Santokhi en premier Narendra Modi zelf aansturing zullen geven aan de samenwerking tussen de publieke en private sector, met ondersteuning van ministers en verantwoordelijke instanties.

President Santokhi deed vandaag tijdens een persconferentie aan de media, verslag van het werkbezoek. Er zijn afspraken gemaakt met de deelstaten Gujarat en Madhya Pradesh voor samenwerking. Er zijn ook ruime en diepgaande besprekingen geweest met verschillende investeerders in de genoemde deelstaten en New Delhi. Naar zeggen van het staatshoofd is er enorm veel belangstelling vanuit de Indiase private sector om te investeren in Suriname. De mogelijkheden hiertoe zullen verder worden  besproken.

President Santokhi noemt onder meer ondernemingen in de agrarische sector, voedselverwerking, productiesector en energie. Alle bedrijven hebben concrete afspraken gevraagd. In India is de speciale economische zone in Indore, Madhya Pradesh bezocht. Daar zijn er bezoeken afgelegd aan de motoren- en farmaceutische industrie. Suriname wil voor medicijnen uit India, fungeren als hub naar het Caribisch gebied. Ook hierover zullen er verder afspraken worden gemaakt. Met andere ondernemingen zijn er al concrete samenwerkingen besproken.

De komende week is er een follow up van het geen in India bereikt en afgesproken is. Er zal een grote betrokkenheid zijn van de ambassadeurs van beide landen, namelijk Surinames ambassadeur in India, Arun Hardien en de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran in Suriname. Zij zullen erop moeten toezien dat alles goed en gestructureerd verloopt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking met India voortaan op niveau regeringsleiders