dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Samenwerking legers Suriname en Frans-Guyana wordt voortgezet in 2022

lees ook ...

Derde missie kinder-chirurgie Diakonessenhuis ook geslaagd

De commissie Armulov verleende nogmaals medewerking om te komen tot de derde kinder-chirurgische missie tussen 18 en 22 november. De missie was ook een succes Terwijl de commissie het logistiek voor z...

Kolonel Henri van Axeldongen, de waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger (NL), en generaal-majoor Xavier Buisson, de hoogste militaire leider van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend over de voortzetting van de bestaande militaire coöperatie tussen de twee legers voor het jaar 2022.

Buisson was de afgelopen week met zijn delegatie te gast in Suriname in verband met de tiende Regionale Vergadering inzake Militaire Uitwisseling Suriname – Frankrijk/ Frans- Guyana (X RREM). Er zijn afspraken gemaakt met betrekking tot opleidingen en trainingen voor het NL, gezamenlijke rivierpatrouilles, informatie uitwisselen, werkbezoeken en deelname aan activiteiten in verband met feestdagen in Frans-Guyana. Van Franse zijde zal een delegatie volgend jaar wederom deelnemen aan de parade in verband met 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

De Franse delegatie heeft vrijdag een bezoek gebracht aan defensieminister Krishna Mathoera. Daarbij was ook aanwezig chargé d’affaires José Gomez. Diverse veiligheidsvraagstukken zijn hierbij aan de orde gekomen. De bewindsvrouw benadrukte dat de samenwerking van bijzonder belang is voor Suriname, omdat we niet alleen een grens delen, maar ook cultuur, een samenleving, flora en fauna.

De militaire coöperatie tussen de twee landen dateert van 1992 en is gebaseerd op professionaliteit, vertrouwen, vriendschap, wederzijds respect en wederzijds voordeel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking legers Suriname en Frans-Guyana wordt voortgezet in 2022