donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Samenwerking bij verkiezingen: OKB en districtscommissarissen in overleg

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

Op uitnodiging van mr. Samseerali Sheikh-Alibaks, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), heeft er een overleg plaatsgevonden met de deken der districtscommissarissen, Shafiek Goelaman.

Het OKB houdt toezicht op de algemene, vrije en geheime verkiezingen en heeft de bevoegdheid om de uitslag van de verkiezingen voor de samenleving bindend vast te stellen. Mr. Sheikh-Alibaks benadrukt dat het werk van het OKB tussen twee nationale verkiezingen door blijft gaan.

Tijdens het gesprek met DC Goelaman van Wanica-Zuidoost werd uitvoerig gesproken over de geplande verkiezingen van 2025. De ontmoeting stond in het teken van kennismaking, het uitwisselen van belangrijke informatie en het maken van werkafspraken. Er werd besproken welke rol het OKB vervult en hoe de districtscommissarissen functioneren in het verkiezingsproces. DC Goelaman waardeert het gesprek met de voorzitter van het OKB en benadrukt dat veel districtscommissarissen voor het eerst verkiezingen organiseren en daarom behoefte hebben aan informatie.

Afgesproken is dat het OKB een grootschalige bijeenkomst zal organiseren met het korps districtscommissarissen en andere betrokkenen bij de verkiezingen. Tijdens deze bijeenkomst zal dieper worden ingegaan op de verschillende rollen van de betrokkenen bij de organisatie van de verkiezingen. Ook zal het gewijzigde kiesstelsel worden besproken, evenals knelpunten die zich hebben voorgedaan bij eerdere verkiezingen en hoe deze kunnen worden opgelost.

OKB-voorzitter Sheikh-Alibaks benadrukt het belang van samenwerking en goede communicatie om de goede reputatie van Suriname op het gebied van verkiezingsorganisatie nationaal en internationaal hoog te houden. Hij verzekert dat het OKB de pre-electorale activiteiten en ontwikkelingen nauwlettend zal blijven volgen in overeenstemming met zijn wettelijke taken en bevoegdheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenwerking bij verkiezingen: OKB en districtscommissarissen in overleg