maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Samenscholing voor winkels in Suriname is verboden

lees ook ...

Vier belastingambtenaren bekronen studie met diploma junior ...

Op dinsdag 28 februari 2024 ontvingen vier belastingambtenaren hun diploma als junior controleambtenaar, na succesvolle afronding van een uitgebreid opleidingsprogramma. Dit programma omvatte grondige...

Winkeliers en ondernemers zullen samenscholingen voor hun locaties niet moeten toestaan. Dit is belangrijk voor hun eigen veiligheid, zegt minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Er zal door zowel het ministerie als de Economische Controle Dienst (ECD) streng hierop worden gelet.

In geval van calamiteiten kunnen winkeliers bellen naar het nummer 1940. EZ zal vanaf maandag 20 februari ervoor zorgen dat dit nummer 1×24 uur bemand is. Kuldipsingh betreurt het dat ondernemers vrijdag slachtoffer zijn geworden van de uit de hand gelopen protestacties. “We keuren dit ten zeerste af.”

Volgens de EZ-minister is in samenspraak met de ministeries van Justitie en Politie en Defensie het besluit genomen om tot normalisatie over te gaan. Winkeliers en bedrijven die de afgelopen twee dagen waren opgeroepen hun zaak gesloten te houden, mogen vanaf maandag weer open. De bewindsvrouw garandeert dat de veiligheid is opgevoerd, en dat de samenleving niet langer de dupe blijft van gesloten ondernemingen.

Ook de benzinestations – die zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur open waren – zijn vanaf maandag weer normaal van dienst. Minister Kuldipsingh benadrukt dat er geen schaarste is aan benzine. “Dus laten we dat duidelijk stellen, dat er geen lange rijen hoeven en ook geen paniek, er is genoeg brandstof.”

De minister doet wel een beroep op servicestationshouders om geen brandstof aan klanten te verkopen, die hiervoor met vaten en jerrycans komen. Ze merkt op dat hier misbruik van wordt gemaakt. “Het is ook niet veilig en volgens de vergunning verboden,” zegt de EZ-minister.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenscholing voor winkels in Suriname is verboden