zondag 2 april 2023
25 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
5
(1)

Watertarieven aangepast

lees ook ...

Jenny Simons pleit voor meer vrouwen in de politiek

Jenny Simons, ondervoorzitter van de NDP, roept op tot een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Ze vertelt over haar eerdere samenwerking met politieke partijen om het percentage vro...

Na de forse aanpassing van de elektriciteits- en telefoontarieven zal de gemeenschap nu ook meer moeten betalen voor water. De verhoging van de stroomtarieven is al ingegaan, terwijl die voor telefoon en water vanaf 1 november ingaan.  De aanpassing van de watertarieven heeft de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), vrijdag bekendgemaakt. Het besluit hiervoor is genomen tijdens de regeringsraad van 27 oktober.

De huidige tarieven zijn al jaren niet meer op het niveau om de noodzakelijke vaste en variabele kosten te dekken. Mede hierdoor zijn ook essentiële dringende investeringen voor uitbreiding en onderhoud uitgebleven. Volgens het waterleidingbedrijf zijn de nieuwe tarieven gebaseerd op een basistarief van SRD 18.47 per kubieke meter water, wat gelijk is aan de kostprijs voor de productie per kubieke meter water.

Het eindtarief zal voor de diverse tariefgroepen in verband met een kortingenstelsel gebaseerd op het sociaaleconomisch beleid van de regering verschillen van het basistarief.

De nieuwe tarieven zullen voor de meeste tariefgroepen verspreid over een periode van 12 kwartalen, met ingang van 1 november 2021 gefaseerd worden ingevoerd, totdat in november 2024 het eindtarief is bereikt. Voor de tariefgroepen 40 en 41 is de fasering gesteld op 6 maanden.

De waterrekening komt voortaan tot stand op basis van het aantal verbruikte kubieke meter water, vermenigvuldigd met het tarief dat geldt voor die tariefgroep. Het minimaal te betalen bedrag is gesteld op SRD 25.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWatertarieven aangepast