Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Samenleving moet opstaan tegen wanbeleid regering

Geplaatst

op

Verschillende organisaties en individuen hebben gezamenlijk een burgercollectief opgericht. Het doel van het collectief is om de samenleving wakker te schudden en in te laten zien dat de regering een wanbeleid voert.

Eén van de personen die deelneemt aan het burgercollectief, Bryan Boerleider, vindt dat de regering, en met name president Bouterse, telkens beloftes maakt aan het volk maar deze niet nakomt. Boerleider geeft aan dat het volk niet moet blijven tobben. Zeker de gemeenschap die heil zag in de huidige regering. Hij laat wel weten dat het collectief geen oproep tot chaos en verstoring is. Het moet meer gezien worden als een platform waar mensen hun onvrede kunnen uiten over het huidige beleid van de Surinaamse regering.

Het burgercollectief is volgens Boerleider een belichaming van de democratie in Suriname. Hiermee wil hij de mensen oproepen om de krachten te bundelen en een geluid aan de regering en president te laten horen. Er moet een bewustwordingsproces op gang gezet worden, mede door verschillende activiteiten die het burgercollectief op zet. Zo is er op 30 september in Commewijne een bijeenkomst georganiseerd. Het is ook de bedoeling om naar Klaaskreek te gaan. Op allebei de plekken wordt dan met de gemeenschap gesproken om hun verhaal en ervaringen aan te horen. Mogelijk worden er later ook protestacties op touw gezet.

Initiatiefnemer van het burgercollectief is de organisatie van Harold Cabenda, “we zijn moe’. Cabenda laat weten dat het zo’n twee maanden heeft geduurd voordat het collectief opgericht was. Hij zegt niet aan te kunnen geven of er deelgenomen wordt aan de protestactie op 3 oktober van allesplat. Bij deze protestactie is het bedoeling dat men allemaal de straat op gaat. Allesplat is een organisatie die door zoveel mogelijk mensen op de been te brengen een signaal aan de overheid wil afgeven dat het genoeg is. De slechte economie en de niet nagekomen beloften beginnen hun tol nu wel te eisen bij de bevolking van Suriname.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen