zondag 24 september 2023
28.9 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Samenleving geinformeerd over activiteiten binnen Defensie

lees ook ...

Nieuwe vergaderzaal De Nationale Assemblee binnen jaar gerea...

Volgens de bouwplanning zal de nieuwe vergaderzaal en bijbehorende ruimtes binnen een jaar verrijzen op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henck Aaronstraat. Op donderdag 21 september 2023 werd h...

Tijdens de op 14 maart gehouden maandelijkse persconferentie, informeerde minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie de samenleving over de activiteiten binnen het ministerie. “De zorg voor veiligheid is heel erg belangrijk en daar werkt het ministerie aan”, zei de minister die in het kort een verslag over de activiteiten van het ministerie.

De aanpak van wateroverlast in het binnenland is vanwege de aanhoudende regenval  nijpend. Er is in verband daarmee een onderraad voor rampen en crises ingesteld, waarvan de ministers van Regionale ontwikkeling en Sport, Openbare werken, Financiën en planning, Defensie, en Justitie en Politie deel uitmaken. Het geheel wordt gecoördineerd door NCCR. Zij zijn belast met het in beeld brengen van de situatie en de organisatie van hulpverlening. Het ministerie van Defensie draagt hieraan bij door manschappen in te zetten. Ook zorgt het ministerie voor de logistiek via land, water en luchtwegen.

Verschillende beperkingen zorgen voor uitdagingen, daarom is er de afgelopen periode gewerkt aan alle facetten van de organisatie. Het gaat onder meer om financiële beperkingen, alsook beperkte aantal manschappen, arbeidsomstandigheden en inrichtingseisen van gebouwen.

Er is ook een werkgroep geïnstalleerd die zich moet buigen over het overzichtelijk maken van toelagen voor het personeel. Daarnaast is er geïnvesteerd in het personeel door middel van verschillende opleidingen. Intussen hebben 66 leden in het buitenland trainingen mogen volgen, hetgeen het ministerie 1.8 miljoen SRD gekost heeft.

Er wordt ook gewerkt aan een overlijdensfonds voor militairen. “Hierdoor is de last iets lichter voor de families als er een militair komt te overlijden”, aldus Mathoera.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamenleving geinformeerd over activiteiten binnen Defensie