maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

Samen naar een groen en leefbaar Paramaribo

lees ook ...

Verkiezingsbelofte nagekomen – IMF schuld van koerssti...

- De ABOP komt met de uitreiking grondbeschikkingen een verkiezingsbelofte na - Brunswijk heeft opnieuw schuldige geïdentificeerd voor de stijgende koersen: - Kraka heeft zijn eigen wet- en regelgev...

Om stedelijk groen te stimuleren is ‘het Tropenbos Suriname’ een project gestart. Door middel van onderzoek en het geven van voorlichting is de basis gelegd voor een betere waardering van het stedelijk groen. Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) dat zich voornamelijk hiermee bezighoudt, stimuleert dit. 

Stedelijk groen is zeer belangrijk voor Suriname, omdat veel bomen bij elkaar zorgen voor een laag koolstofdioxide (CO2) gehalte. Het project ‘Samen naar een Groen en Leefbaar Paramaribo’ heeft een uitstekende bijdrage geleverd aan de stimulatie van stedelijk groen en het ministerie van OW is van zins de kennis en kunde die is opgedaan in dit project gebruiken.

OW-minister Riad Nurmohamed deelde zijn mening tijdens het seminar op donderdag 28 oktober 2021 door aan te geven dat het hoofddoel van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer is niet enkel het voorzien van groen bij de overheidskantoren, maar ook bij het bedrijfsleven, langs openbare wegen, bij andere instellingen en plekken in heel Suriname groen aan te bieden.

Een tweede doel van dit directoraat is het zorgen dat het vrijgekomen afval op een duurzame manier weer wordt ingezet. Met het stede groenbeleid wil het ministerie de Eco-klimaatomstandigheden in heel Suriname bevorderen. Er zal meer aandacht worden besteed aan het planten van extra nieuwe bomen in de binnenstad.

Echter, met meer groen komt meer afval vrij. De boomtakken en bladeren die vrijkomen kunnen versnipperd worden voor het maken van humus. Er moet hiervoor een bio-industrie ontwikkeld worden. OW zal ondernemers interesseren om deze groene bio-industrie voor het ministerie te ontwikkelen. Individuen zullen gestimuleerd worden meer te planten in hun omgeving voor een gezond milieu.

Door het duurzaam gebruik van tropische bossen en bomen te bevorderen draagt Tropenbos Suriname bij aan de verbetering van het levensonderhoud van mensen die afhankelijk zijn van bossen en bomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamen naar een groen en leefbaar Paramaribo