woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Samen herstel en groei in Caricom verband

lees ook ...

Het probleem van transport leerkrachten binnenland

Het transporteren van leerkrachten naar het binnenland behoort volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en een deel van zijn staf tot één van de grote problemen van deze r...

De Caricom roept op tot ‘Build back better’ waarbij het uitgangspunt is om als lidlanden op basis van onze gezamenlijke stem en gezamenlijke kracht blijvende en gezamenlijke groei te bewerkstelligen. Dus in plaats van alleen op de groei van de eigen natie te letten, moet er steeds gekeken worden naar mogelijkheden om samen te groeien en samen op te bouwen.

Suriname zal als portfoliohouder voor industriёle productie binnen de CARICOM extra druk ervaren. Ook moet de regio van voedsel worden voorzien. De keerzijde van de medaille is dat Suriname hierdoor zelf kan meebepalen hoe de toekomst eruitziet en moeten die om zetten in daadwerkelijke productie.

Tijdens de 33ste Tussentijdse CARICOM Staatshoofdenvergadering zijn concrete voorstellen gedaan hoe invulling te geven aan onder andere de voedselbehoefte van de regio. De Surinaamse droom om de voedselschuur van de regio te worden is daarmee een stap dichterbij. Het zal echter bij dromen blijven als wij wachten op het perfecte moment om in te komen. Andere lidstaten staan klaar om hun plek in te nemen. Het is dus meer dan ooit het moment om de Surinaamse passie te combineren met slagvaardigheid.

Het is zo dat vooruitgang niet losstaat van regionale en vaak ook mondiale ontwikkelingen. Het CARICOM-voorzitterschap geeft ons meer toegang tot kennis en meer toegang te netwerken, dus meer mogelijkheden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamen herstel en groei in Caricom verband