maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Samen herstel en groei in Caricom verband

lees ook ...

Suriname en Frans-Guyana tekenen intentieverklaring voor gez...

Er is tussen Suriname en Frans-Guyana een intentieverklaring getekend voor gezondheidsdiensten. Het is een verklaring van verbintenis voor de vaststelling van diensten op het gebied van de gezondheids...

De Caricom roept op tot ‘Build back better’ waarbij het uitgangspunt is om als lidlanden op basis van onze gezamenlijke stem en gezamenlijke kracht blijvende en gezamenlijke groei te bewerkstelligen. Dus in plaats van alleen op de groei van de eigen natie te letten, moet er steeds gekeken worden naar mogelijkheden om samen te groeien en samen op te bouwen.

Suriname zal als portfoliohouder voor industriёle productie binnen de CARICOM extra druk ervaren. Ook moet de regio van voedsel worden voorzien. De keerzijde van de medaille is dat Suriname hierdoor zelf kan meebepalen hoe de toekomst eruitziet en moeten die om zetten in daadwerkelijke productie.

Tijdens de 33ste Tussentijdse CARICOM Staatshoofdenvergadering zijn concrete voorstellen gedaan hoe invulling te geven aan onder andere de voedselbehoefte van de regio. De Surinaamse droom om de voedselschuur van de regio te worden is daarmee een stap dichterbij. Het zal echter bij dromen blijven als wij wachten op het perfecte moment om in te komen. Andere lidstaten staan klaar om hun plek in te nemen. Het is dus meer dan ooit het moment om de Surinaamse passie te combineren met slagvaardigheid.

Het is zo dat vooruitgang niet losstaat van regionale en vaak ook mondiale ontwikkelingen. Het CARICOM-voorzitterschap geeft ons meer toegang tot kennis en meer toegang te netwerken, dus meer mogelijkheden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamen herstel en groei in Caricom verband