donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Samap’s fondsen voor landbouwers komen goed terecht

lees ook ...

Fonds ouderschapsverlof in oprichting

Het Fonds Voorzieningen Ouderschapsverlof (FVO) wordt operationeel gemaakt door  de aanstelling van Marijke Mangal als manager van het fonds. De arbeidsovereenkomst tussen haar en het ministerie van A...

Met de ondertekening van Samap’s Large matching Grants facility die vandaag plaats vond, zullen deze investeringen, landbouwers en agribusinesses in staat stellen kwaliteits- en marktpotentieel voor de subsectoren Fruit, Groenten, Wortel -en Knolgewassen en Non-Timber Forest Products (NTFP) te ontwikkelen.

Meer dan 5700 equipments van in totaal bijna 001 miljoen dollar zijn reeds al geleverd aan landbouwers wiens projectvoorstellen waren goedgekeurd tijdens de eerste ronde van de Matching Grant Facility (MGF). De nieuwe projecten die zijn goedgekeurd in de tweede oproep zullen de investeringen in de landbouwsector verhogen met nog een 2.5 miljoen dollar,” benadrukte LVV-minister Sewdien in zijn toespraak.

“De machines die wij van SAMAP zullen ontvangen, zal onze voedselverwerkingscapaciteit aanzienlijk vergroten en onze marktkansen uitbreiden. We zullen in staat zijn om waarde toe te voegen aan onze verse producten, het productverlies te verminderen en de inkomens voor de gezinnen van onze jonge vrouwencoöperatie te verhogen. We zijn zeer blij om deel uit te maken van een nieuwe generatie landbouwers en agribusinesses die in de Surinaamse landbouwsector geloven,”aldus de vertegenwoordigers van vrouwelijke coöperaties Asajaka Weno (Para) en Sabana Tokoro (Sipaliwini).

De Matching Grant Facility (MGF) van de Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) is een competitief fonds dat eenmalige investeringssteun biedt in de vorm van landbouw- equipments, machines en diensten aan landbouwers, coöperaties en agribusinesses die actief zijn in de 0r4 waardeketetens te weten: fruit, groenten, wortel en knolgewassen en NTFP om de kwantiteit en kwaliteit van hun productie te vehogen, om hun markttoegang te verbeteren. Het uiteindelijke hoofddoel is duurzame ontwikkeling van de landbouwsector door middel van concurrerende en veilige productie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamap's fondsen voor landbouwers komen goed terecht